вівторок, 26 червня 2012 13:11

"Регіонал", якого спіймали на хабарі, у тюрму йти не збирається

"Регіонал", якого спіймали на хабарі, у тюрму йти не збирається
Осипенка затримали під час отримання хабара у сумі 240 тисяч доларів. Фото з сайту Київської обладміністрації

Екс-начальник управління культури та туризму Київської облдержадміністрації, а також депутат облради від "Партії регіонів" Ігор Осипенко не збирається відбувати призначений йому судом термін.

Про це він заявив у коментарі програмі "Знак оклику", пише Українська правда.

"Я тюрми не боюсь, але я туди не піду. Я сказав своїй мамі, я сказав всім: я ганьби в сім'ї не хочу. Краще я вирішу самотужки це питання, і ніхто тоді не винен… Я був позавчора на Троєщині, купив собі сумочку і мило, спакувався, тому я не переживаю", - сказав Осипенко.

Як відомо, Осипенка затримали під час отримання хабара у сумі 240 тисяч доларів за оформлення документів з розширення меж села Княжичі у Броварському районі. Хабара у зазначеній сумі за вказівкою Осипенка безпосередньо отримав товариш депутата Віктор Нестеренко, якому дали 8 років ув'язнення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У кабінеті ужгородського декана знайшли букет із грошей

Попри те, що 19 червня Апеляційний суд Київщини залишив у силі вирок суду першої інстанції, яких дав хабарнику 9 років тюрми, сам засуджений запевняє, що до рішення Верховного Суду планує перебувати на свободі.

Поки тривало слідство Осипенко був на підписці про невиїзд. Тепер же, коли вирок вступив у законну дію, підписка як запобіжний захід припинила свою дію, а регіонал перебуває на волі, хоча з 19 червня має сидіти у в'язниці.

Колишній керівник Осипенка губернатор Київщини Анатолій Присяжнюк сказав, що не вірить у цей хабар.

"Я скажу вам відверто, що я в той хабар не вірю, але це є життя. Таких хабарів не буває і не пропонують. Я стояв на захисті і буду стояти на захисті своїх працівників, але в той же час я вів і буду вести безкомпромісну боротьбу з хабарництвом і корупцією", - сказав губернатор.

І хоча саме Присяжнюк запросив Осипенка на роботу у облдержадміністрацію (раніше вони обидва працювали у СБУ), тепер голова Київщини намагається відхреститися від підлеглого-хабарника.

Попри те, що у розпорядження "Знаку оклику" є документи, які підтверджують, що Присяжнюка допитували у цій справі як свідка, сам він усе заперечує: "Для мене новина, що ви сказали про те, що мене ні в суд не викликали, нікуди".

За інформацією "Знаку оклику", на слідство та на судовий процес здійснювався шалений тиск. Крім Присяжнюка, захистити хабарника намагався народний депутат Ян Табачник, який був викладачем Осипенка, що також грає на акордеоні.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонал", якого спіймали на хабарі, у тюрму йти не збирається». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути