середа, 21 березня 2018 19:09

Реанімаційні заходи проводили "для протоколу": лікар про смерть 5-класника

Реанімаційні заходи проводили "для протоколу": лікар про смерть 5-класника
На виклик до школи №8 міста Мирнограда Донецької області, де 11-річному хлопчикові стало погано прямо на уроці фізкультури і згодом він помер, приїхали не лікарі, а парамедики. Фото - Кореспондент

На виклик до школи №8 міста Мирнограда на Донеччині, де 11-річному хлопцеві стало погано прямо на уроці фізкультури і згодом він помер, приїхали не лікарі, а парамедики.

Коли приїхала швидка, хлопчик був вже мертвий, а всі реанімаційні заходи проводили, так би мовити, "для протоколу". Про це повідомляють у Facebook на сторінці "Типовий Мирноград".

"На виклик у школі лікарів навіть не було. Поїхали два парамедика, які, безумовно, працівники медицини, але... Це фахівці з середньою спеціальною медичною освітою, які мають право проводити діагностику і встановлювати діагноз, проводити самостійне лікування або направляти пацієнта до лікаря-фахівця", - розповів медпрацівник, який побажав не називати свого імені.

За його словами, на зміні в Мирноградській СШМД чергує тільки 1 лікар, який в момент події був на іншому виклику.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В одеській школі на уроці української помер 5-класник

"Ось і виходить, що, якщо у двох людей одночасно трапиться інфаркт або інсульт, то тільки до одного з хворих поїде парамедик. Таку ситуацію дуже легко пояснити: медреформа викошує співробітників, молодь, яка вчилась 6 років, не хоче прив'язуватися до провінції", - пояснює він.

За його словами, "швидка" так довго добиралася на місце виклику через відсутність мигалок на авто. Він додав, що дуже часто медпрацівникам доводиться везти хворих в інше місто для надання медичної допомоги, через це Мирноград по півдня залишається без медиків.

"У школі ж сталася трагедія, причини смерті встановлять пізніше. Ясно тільки одне - дитина загинула не тільки від хвороби або чиїхось хибних дій. Його вбила бюрократія і маразм, який вбиває українську медицину", - додав співрозмовник.

11-річний школяр помер на уроці фізкультури в загальноосвітній школі №8 у Мирнограді на Донеччині 20 березня. Учневі 5 класу раптово стало зле. Встановили, що у хлопця діагностували важке захворювання - злоякісна феохромоцитома 3 категорії (пухлина клітин мозкової речовини наднирковиків, що призводить до надлишкової секреції адреналіну та норадреналіну).

Зараз ви читаєте новину «Реанімаційні заходи проводили "для протоколу": лікар про смерть 5-класника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути