середа, 28 березня 2018 18:10

Розповіли про стан дитини, яку катував знайомий матері

Розповіли про стан дитини, яку катував знайомий матері
Біля райдержадміністрації у Ніжині на Чернігівщині активісти вимагали звільнення директора центру соцслужб та начальника районної служби у справах дітей. Акцію організували у зв'язку із загибеллю 2-річної Вероніки Єсипенко. Фото — Facebook Олександра Максимця

Розповіли про стан 5-річної Діани із села Мильники Ніжинського району на Чернігівщині яку разом із сестрою 2-річною Веронікою катував знайомий матері Назар Красуля. Дівчинка у дитячому відділенні районної лікарні. Численні рани на тілі загоюються. Активісти шукають психологів, які б попрацювали з дитиною. Про це кореспондентові Gazeta.ua розповів Олександр Максимець, координатор формації "С14" у Чернігівській області.

"Дитина дуже виснажена. В свої 5 років важить тільки 13 кілограмів. На сідницях має численні опіки та рубці, як від операції. Вся в синцях та ранах, живого місця на ній немає. На голівці видерте волосся, десь така площа, як коробка сірників. Дитина перелякана. Коли питаєш її про всі рани, каже, це їх так виховували із сестричкою. На жаль, молодша тортур не витримала", - розповідає Олександр.

Для дитини розробили спеціальну дієту. Її реабілітація займе тривалий час. Активісти сподіваюся, що знайдеться порядна родина, яка захоче узяти дівчинку. Тим часом вимагають звільнення директора центру соцслужб Ніжинської РДА Олега Жичка та начальника районної служби у справах дітей Олени Подпоріної. Через їхню службову недбалість загинула одна та постраждала інша дитина, вважають.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жінка забила молотком 7-річну доньку

"4 грудня ці керівники двох районних підрозділів соцслужб разом із сільським головою, який їх, власне, і викликав, приїхали в Мильники з перевіркою. До хати їх не впустили. Що вони роблять? Вони розвертаються і їдуть! Кидають дітей в домі, де мешкає рецидивіст, де відбуваються постійні п'янки і бійки. Тільки через три місяці, 2 березня, вони подають документи до суду на позбавлення горе-матері батьківських прав. Увесь цей час мати-алкоголічка отримувала соціальні виплати. Питання - на яких підставах? Не було навіть обстеження житлових умов. Вони мали викликати правоохоронців і вилучити дітей. Примусово! Не через три місяці, а максимум на третій день подати до суду документи про позбавлення батьківських прав", - додає Максимець.

Голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч повідомив, що створено комісію, яка розслідує в тому числі бездіяльність соцслужб.

Новозаводський районний суд Чернігова заарештував Назара Красулю, підозрюваного у заподіянні 2-річній дівчинці смертельних травм. Його триматимуть під вартою упродовж 60 діб. Поліцейські отримали з одного з сіл району повідомлення про раптову смерть малолітньої дитини. Згодом було встановлено, що дівчинка померла від тяжких тілесних ушкоджень — набряку головного мозку та субдуральної гематоми. Дитину ховали всім селом. Місцеві розповідають, що в неї порваний ротик, розірвані та обпалені статеві органи, численні переломи та гематоми. Її катували і ґвалтували.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли про стан дитини, яку катував знайомий матері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути