середа, 05 серпня 2020 10:16

Раптова смерть 2-річної дівчинки із синцями: відома причина

Раптова смерть 2-річної дівчинки із синцями: відома причина
2-річна Олександра з Маріуполя, яку госпіталізували до лікарні у синцях, померла від лейкозу. Фото: dzerkalo.media

Медики назвали причину смерті 2-річної Олександри з Маріуполя, яку госпіталізували до лікарні у синцях.

У дівчинки був лейкоз, його не лікували і навіть не виявили. Про це в соцмережі повідомила активістка і журналіст Наталя Дєдова.

"От усе розумію, але як можна було батькам і лікарям, під наглядом яких була дитина, не помітити лейкозу? Бабуся говорить, здорова була. Це як?" - пише Наталя Дєдова.

Дівчинку привезли в лікарню уже в критичному стані.

"Це лейкоз, лейкоз недиференційований, гострий. Аплазія кістково-мозкового кровотворення, це були пригнічені всі паростки кровотворення, і масивний геморологічний синдром. Він наростав на очах, якщо дівчинка поступила з гематомами, які були на різних ділянках тіла, потім приєдналася кровотеча з ясен, цей синдром був справді потужним", - повідомила головний лікар КЗ "МТМО здоров'я дитини і жінки" Наталія Сидоренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помер 6-річний хлопчик, якого побив хрещений

Родичі померлої дівчинки розповіли, що, якби знали, що дитина хвора, звернулися б по медичну допомогу. За їхніми словами, вони тільки після госпіталізації дізналися, що дитина хвора, повідомляє "Сігма".

"Дитина була давно хвора, ніхто нею не займався. Вийшла гуляти, у дитини губки сині, сама блідо-зелена", - говорить сусідка сім'ї.

Інша додає, що батьки не п'яниці, випивали у свята. До дитини ставилися добре. А не лікували, бо не хотіли чи не мали грошей.

1 серпня в лікарню Маріуполя Донецької області госпіталізували непритомну 2-річну дитину із синцями. Дівчинка впала в кому, а в ніч проти 4 серпня померла. Правоохоронці вже відкрили 2 кримінальних провадження за статтями про "Умисне тяжке тілесне ушкодження" та "Злісне невиконання обов'язків по догляду за дитиною".

.

Зараз ви читаєте новину «Раптова смерть 2-річної дівчинки із синцями: відома причина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути