Ексклюзиви
четвер, 27 жовтня 2022 07:16

Спецтема: Війна Росії проти України

Ракети, авіація, дрони: Генштаб попередив про загрози прильотів з Білорусі

Ракети, авіація, дрони: Генштаб попередив про загрози прильотів з Білорусі
Генштаб ЗСУ попередив про загрози з Білорусі. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На Волинському й Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін.

Зберігається загроза завдання ракетних та авіаційних ударів з території Білорусі. Є небезпека залучення ворогом там ударних безпілотників. Про це попередив Генштаб Збройних сил України вранці 27 жовтня.

"Республіка Білорусь продовжує підтримувати збройну агресію Російської Федерації проти України, надаючи свою територію, повітряний простір та інфраструктуру", – ідеться у зведенні.

Минулої доби, 26 жовтня, російські окупанти продовжили руйнувати критичну інфраструктуру й помешкання цивільних громадян України.

"Противник завдав 18 авіаційних і чотири ракетні удари й здійснив 56 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Ворожих ударів зазнали міста Куп'янськ, Дружківка й Запоріжжя", – додали в Генштабі.

На Слобожанському напрямку минулої доби ворог обстрілював з території РФ. Використовував міномети, ствольну й реактивну артилерії в районах населених пунктів Чугунівка, Стрілеча, Дворічна, Кам'янка, Красне й Стариця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог рахує втрати: повідомили гарні новини з південного фронту

На Куп'янському напрямку гатив з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Берестове, Кислівка, Котлярівка й Фиголівка.

На Лиманському напрямку накривав вогнем з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Греківка, Дружелюбівка, Макіївка, Терни, Торське, Ямполівка, Спірне, Невське, Верхньокам'янське й Зарічне.

На Бахмутському напрямку обстрілював з танків і реактивної артилерії в районах населених пунктів Андріївка, Бахмут, Бахмутське, Соледар, Майорськ, Нью-Йорк, Яковлівка, Зеленопілля та Озарянівка.

На Авдіївському напрямку противник завдавав вогневого ураження в райони населених пунктів Мар'їнка, Водяне, Новомихайлівка, Первомайське, Авдіївка, Красногорівка, Олександропіль і Новокалинове.

На Новопавлівському й Запорізькому напрямках ворог вдарив з артилерії у районах населених пунктів Оріхів, Времівка, Дорожнянка, Малинівка, Новоукраїнка, Гуляйполе, Залізничне, Новопіль, Нескучне, Ольгівське й Білогір'я.

На Південнобузькому напрямку атаки зазнали райони 20 населених пунктів неподалік від лінії зіткнення. Від вогню ворожої реактивної артилерії постраждав Нікополь.

Напередодні керівник Головного управління української розвідки Кирило Буданов підтвердив, що Росія перекидає в Білорусь свої підрозділи. Однак тієї кількості недостатньо для формування ударних угруповань, які можуть здійснити наступ на північ, сказав Буданов.

За його словами, загроза чергового наступу Росією на Київ найближчими місяцями зараз не спостерігається.

Зараз ви читаєте новину «Ракети, авіація, дрони: Генштаб попередив про загрози прильотів з Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути