Ексклюзиви
пʼятниця, 21 січня 2011 17:40

"Підривник" з Макіївки хотів отримати керівне крісло?

"Підривник" з Макіївки хотів  отримати керівне крісло?

Слідча група, що працює в Макіївці, повернулася до відпрацювання версії, у фокусі якої перебуває держпідприємство "Макіїввугілля".

За даними джерел Zn.ua в спецслужбах, версія полягає в наступному: певна особа дала хабар за своє призначення на посаду генерального директора "Макіїввугілля", яку нині обіймає Станіслав Толчин.

Як зазначає видання позиції Толчина суттєво похитнулися після перевірки підприємства Державною фінансовою інспекцією.

"Однак через якісь причини керівництво вугільної галузі змінилося після адмінреформи, чи то Толчин у верхах знайшов сильного покровителя, але він зберіг свою посаду. Претендент же на цей пост свої гроші, сплачені за обіцяну посаду, не отримав. От і вирішив повернути свої гроші назад, зневірившись отримати їх іншим способом", - розповів співрозмовник.

У свою чергу, Толчин заявив, що йому нічого не відомо про суперників у боротьбі за крісло.

"Купити посаду? Ну, знаєте, в нашій країні багато що може бути... Однак я сильно сумніваюся, що це якраз той випадок. Я не знаю нікого, хто мітив на мою посаду", - сказав він.

"Що стосується якихось моїх зустрічних домовленостей з Бойком, то я особисто з міністром жодного разу не зустрічався. Я контактую виключно з його заступником - Поповичем, який до цього моменту жодних претензій до роботи ввіреного мені підприємства не мав", - додав Толчин.

Коментуючи перевірки підприємства з боку Державної фінансової інспекції, Толчин зазначив, що було порушено всі строки перевірки: "Це окрема історія. У зв'язку з якою дуже хочеться запитати пана Андрєєва: якщо я особисто всі ці роки йду пліч-о-пліч з Партією регіонів, то з якої партії він?".

"Нас перевіряли рівно рік, незважаючи на те, що в мене сьогодні ідеальний стан економіки на підприємстві... Працювало понад 60 осіб. Були порушені всі допустимі строки перевірки, норми і закони. Це дійсно був тиск", - додав він.

За результатами перевірки діяльності ДП "Макіїввугілля" КРУ виявило порушень на 1,8 мільярди гривень.

Намагаємо, що напередодні у Макіївці сталося два вубухи. Жертв та потерпілих немає. СБУ порушило кримінальну справу за статею тероризм.

Зараз ви читаєте новину «"Підривник" з Макіївки хотів отримати керівне крісло?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути