Ексклюзиви
пʼятниця, 31 серпня 2007 09:44

"Інтер" і ICTV посварились через "Свободу слова із Савіком Шустером"

У телевізійних колах вибухнув скандал після того, як на каналі "Інтер" вийшов перший ефір програми "Свобода із Савіком Шустером". Керівництво каналу ICTV вважає, що ця програма є копією їх "Свободи слова", яку раніше вів Шустер. Генеральний продюсер ICTV Олександр Богуцький побачив у діях конкурентів порушення прав каналу на формат такого шоу. Топ-менеджер також не виключає, що конфлікт навколо телепередачі може мати продовження в суді.

Характерно, що навіть час виходу програм "Свобода слова" і "Свобода із Савіком Шустером" співпадає. Так, сьогодні на "Інтері" програма почнеться о 20.30, на IСTV — о 21.30.

"Я поки не вирішив, чи потрібно просити суд захистити наші права як власника формату і зупинити інтерівське шоу, яке дуже схоже на запозичене", — сказав Олександр Богуцький. У відкритому листі на сайті в профільному інтернет-виданні "ТелеКритика" Богуцький звернувся до експертів телеринку з проханням оцінити ситуацію.

Топ-менеджер ICTV уточнив, що пропонував власникам "Інтеру" придбати формат "Свободи слова", проте його пропозиція їх не зацікавила.

"Вони чітко сказали, що Савік не планує робити політичну передачу, і в його пріоритетах соціальний проект", — пояснив Богуцький.

"Можна пригадати прецеденти покупки аналогічних форматів на ринку. Наприклад, "Інтер" купував формат ВВС "Великі українці", "1+1" — "Танці з зірками". Схема продажу формату така: телекомпанія купує авторські права, бренд і ліцензію на кожну окрему програму. Це звичайна практика", — пояснює менеджер. Проте, за словами Богуцького, власник "Інтеру" Валерій Хорошковський особисто його завірив, що формат нової програми "Свобода із Савіком Шустером" відрізнятиметься від "Свободи слова".

Учора на "Інтері" неохоче коментували претензії конкурентів. "У нас немає суперечки, зараз це тільки заяви. Якщо буде позов, тоді буде що коментувати", — пояснив член правління телеканалу "Інтер" Володимир Грановський.

Сам Савік Шустер емоційніше оцінює позицію колишніх працедавців. Він нагадав, що проект "Свобода слова" він вів ще за часів роботи на російському телебаченні.

У 2004 році цей проект був удостоєний призу Академії російського телебачення "ТЕФІ" як краще ток-шоу року. При цьому Шустер відмовився уточнювати, чи були в нього які-небудь домовленості з Богуцьким під час переходу на "Інтер", пише Дело.

 

 

Зараз ви читаєте новину «"Інтер" і ICTV посварились через "Свободу слова із Савіком Шустером"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути