вівторок, 02 серпня 2011 10:47

П'яні кияни встановили рекорд по кількості ДТП

П'яні кияни встановили рекорд по кількості ДТП

Київ встановив рекорд за кількістю аварій через п'яних. Цього року з вини нетверезих водіїв скоєно 38 ДТП, в яких загинули двоє людей і 52 поранені. Це в два рази більше, ніж за аналогічний період 2010 року. За керування автомобілем у нетверезому вигляді з початку року оштрафували 8080 водіїв, в середньому - по 40 в день, повідомили в управлінні ДАІ, пише Сегодня.

Сумну статистику порахували співробітники столичної Державтоінспекції, стверджуючи, що такі цифри з'явилися через те, що машин на дорогах стало більше. Неофіційно ж даішники кажуть, що раніше п'яні водії відкуплялись хабаром, а зараз інспектора, боячись санкцій, беззастережно складають протокол. Це при тому, що штрафи за керування автомобілем у стані алкогольного сп'яніння далеко не маленькі - від 2555 до 3400 гривень.

Також законодавство передбачає адміністративний арешт (10-15 діб), громадські роботи (50-60 годин), вилучення транспортного засобу та позбавлення права керування транспортним засобом до 10 років.

Нагадаємо, в ДАІ неодноразово заявляли, що штрафи за нетверезу їзду варто було б збільшити - навіть до 10 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «П'яні кияни встановили рекорд по кількості ДТП». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути