Ексклюзиви
субота, 29 жовтня 2022 17:06

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін звільнив російського генерала, якого критикував Кадиров – ЗМІ

Путін звільнив російського генерала, якого критикував Кадиров – ЗМІ
Генерал-полковник Олександр Лапін знятий з посади командувача угруповання російських військ "Центр" в Україні. Фото: The Insider

28 жовтня з'явилися повідомлення щодо звільнення з посади Олександра Лапіна – російського генерала, який керував угрупованням "Центр" на війні з Україною.

Про причини такого рішення зараз не повідомляється. Про звільнення генерала повідомив офіційний канал інформаційного порталу Kremlin_Russian.

Офіційного підтвердження від міноборони РФ не надходило.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В РФ "летять" голови: Путін змінив командувача Східного округу

Водночас Telegram-канал InfrormNapalm публікує допис росЗМІ The Moscow Times, яке посилається на джерела у російському оборонному відомстві.

"Генерал-полковник Лапін знятий з посади командувача угруповання російських військ "Центр" в Україні. Кадиров та Пригожин, які на початку жовтня розпочали кампанію з дискредитації генерала – перемогли Лапіна", – йдеться у повідомленні.

Раніше голова Чечні Рамзан Кадиров публічно розкритикував військово-політичне керівництво Росії за втрату Лимана на Донеччині.

Кадиров націлився у критиці на командувача Центральним військовим округом генерал-полковника Олександра Лапіна та звинуватив начальника Генштабу генерала армії Валерія Герасимова у приховуванні провалів Лапіна в Лимані. Засновник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин підтримав Кадирова.

Російський олігарх, засновник приватної військової компанії "Вагнер" Євген Пригожин продовжує набирати сили й будувати військову структуру, паралельну міністерству оборони Росії.

Вона може стати великою загрозою для правління російського диктатора Володимира Путіна. Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Путін звільнив російського генерала, якого критикував Кадиров – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути