Ексклюзиви
четвер, 03 квітня 2014 11:23

Путін з ймовірністю у 90% розіграє на сході України "кримський сценарій" - експерт

Путін з ймовірністю у 90% розіграє на сході України "кримський сценарій" - експерт
Дмитро Тимчук

Ніякого зменшення російських військ у східних кордонів України немає. Є "видиме" зменшення, тобто в межах 50-кілометрової зони, а решта військ просто віддалені від кордону на відстань 4-6 годин похідного маршу. Повернення російських військ до місць своєї дислокації не сталося.

І це ще раз підтверджує той факт, що Росія готова до вторгнення. Однак не до такого, яке здійснив вермахт у 1941 році. Таку думку в коментарі УНН висловив керівник центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук.

"...Росія продовжує розігрувати карту "повернення Януковича". Однак Путін вже не націлений на всю Україну, як це було спочатку і не розглядає повернення Януковича як легітимного президента, а розглядається сепаратистський варіант - референдуми про відокремлення південно-східних регіонів України. І сьогодні почалася друга хвиля цієї "гри". Тобто, якщо російські війська і прийдуть, то тільки для того, щоб забезпечити підтримку проведення таких референдумів". Проте і питання про приєднання до Росії ще якихось територій України також не буде розглядатися, оскільки Росія просто "не перетравить" цей шматок у вигляді південно-східних областей України", - сказав він.

На його думку, зараз йде робота в напрямку того, щоб саме сепаратистські організації захопили владу в цих регіонах.

"А коли це з допомогою Росії відбудеться, то можливе проголошення якоїсь окремої незалежної держави під протекторатом РФ. Тому Янукович зараз потрібен Путіну тільки для того, щоб показати якусь законність введення російських військ", - сказав Д.Тимчук.

"Від початку скупчення російських військ біля східних кордонів України ми не бачимо формування тактичних угруповань ЗС РФ в цих регіонах. Тобто, якісь рухи, скупчення, але цього недостатньо. Ну, наприклад, коли наступає танкова бригада, то потрібна і піхота, адже саму техніку в наступ не пошлеш. А якщо настає піхота, то потрібна підтримка артилерії. А артилерію повинна прикривати авіація з бомбо-штурмовими ударами. А авіацію потрібно захищати силами ППО. Це все потрібно при плануванні якоїсь "війни" з регулярними силами ворога. А в Росії таких тактичних угруповань поблизу кордонів з Україною немає.

Тому висновок тільки один: Путін збирається реалізовувати не вторгнення, як вермахту в 1941 році, а саме "кримський" варіант, тобто нетрадиційний, на межі терористичних дій. Це і піратські захоплення і викрадення командирів військових частин, і захоплення військових і адмінбудівель. Тобто, це стовідсотковий тероризм силами регулярної армії. І саме цей сценарій готується: вночі з'являються "зелені чоловічки" нізвідки. А в цих умовах, коли немає лінії фронту - важко воювати.

Тому армія - поки другорядна сила для того, щоб показати, що східні регіони України контролюються. А в першу чергу для знищення таких терористичних і диверсійних груп, які з 90% ймовірністю можуть з'явитися на Сході України, потрібні спецслужби, МВС і Нацгвардія", - зазначив Д.Тимчук.

Він також підкреслив, що зараз ситуація з вторгненням російських військ має відсоткову пропорцію 90/10.

"Тобто, 90% ймовірності того, що на сході України Путін проведе "кримський сценарій", коли з'являться диверсійно-терористичні групи підтримки "референдумів", і 10% того, що там буде повномасштабне вторгнення регулярних військ РФ", - резюмував експерт.

Зараз ви читаєте новину «Путін з ймовірністю у 90% розіграє на сході України "кримський сценарій" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути