пʼятниця, 20 червня 2014 09:07

"Путін та Янукович давно готувалися до анексії Криму і подій на Донбасі" - Наливайченко

"Путін та Янукович  давно готувалися до анексії Криму і подій на Донбасі" - Наливайченко
Фото: tsn.ua

Керівник Служби безпеки України Валентин Наливайченко заявляє, що в структурі української спецслужби з грудня 2013 року і до кінця лютого 2014-го працювали три групи високопоставлених співробітників ФСБ Росії.

"Протягом цих місяців всю сучасну зброю, особисті справи, архіви - все, на чому базується професійна спецслужба, було вивезено в Сімферополь. Останніми роками підрозділи, які покликані захищати українську державу, були наповнені російською агентурою і планували розгін Майдану, розстріл людей. Більш того, керівництво департаменту захисту державності, інші високопоставлені генерали СБУ в лютому 2014 день і ніч злочинно планували це в одному з приміщень СБУ в центрі міста ", - сказав Наливайченко в інтерв'ю виданню "День".

За словами глави спецслужби, все це свідчить про те, що керівництво Росії разом з екс-президентом Віктором Януковичем "планомірно і давно готувалася до анексії Криму і подіям, які відбуваються сьогодні на Донбасі".

"Уже в березні цього року ми виявили на території Луганської та Донецької областей сепаратистські організації, які насправді є диверсійними групами, мали свою ідеологію, фінансування і навіть склади зі зброєю. Вербували найманців і переправляли на нашу територію зброю, в тому числі ПЗРК, осередки КПУ, колишній міністр внутрішніх справ і колишній керівник СБУ.. А колишній командувач внутрішніх військ взагалі займався мобілізацією найманців на території Ростовської області в Росії", - додав Наливайченко.

Наливайченко також повідомив, що СБУ в рамках своєї діяльності заарештувала більше 90 диверсантів, серед яких 13 громадян Росії.

"Вже заарештовано більше 90 терористів і диверсантів, серед яких 13 громадян Росії (крім бойовиків-найманців, це професійні офіцери-розвідники, агентура). Одне з останніх затримань в Києві - це спільник ватажка диверсійних груп у Горлівці та Слов'янську", - сказав Наливайченко.

За словами глави силового відомства, Служба безпеки України припинила контакти з Федеральною службою безпеки Росії і розірвала всі угоди.

"Зараз припинені всі контакти з агресором, більше того, двосторонні домовленості та угоди розірвані", - повідомив Наливайченко.

Зараз ви читаєте новину «"Путін та Янукович давно готувалися до анексії Криму і подій на Донбасі" - Наливайченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути