пʼятниця, 25 лютого 2022 21:55

Спецтема: Війна Росії проти України

"Путін став убивцею не лише українців, а й росіян" - Резніков

"Путін став убивцею не лише українців, а й росіян" - Резніков
Міністр оборони Олексій Резніков звернувся до росіян. Фото: Facebook Олексія Резнікова

Понад 40 годин відсічі російським окупантам довели, що українська армія - найпотужніша в Європі і тут безстрашний народ. Про це у Facebook написав міністр оборони Олексій Резніков.

"Ми з вами і так це знали. Тепер це побачили і почали усвідомлювати усі. Наші захисники і захисниці кожної хвилини своєї героїчної боротьби змінюють ставлення до України у світі. Це збільшує підтримку. Українці зараз виборюють майбутнє, на яке давно заслуговували. Як своє, так і всієї Європи. Ми обов'язково переможемо!", - написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Таких втрат армія РФ ще не зазнавала: назвали кількість ліквідованих окупантів

Потім у дописі перейшов на російську і звернувся до росіян.

"Теперь хочу обратиться к жителям Российской Федерации. Особенно – к жёнам, матерям, подругам российских солдат и офицеров.
За несколько дней интервенции в Украину будет уничтожено столько же российских военных, сколько за две чеченские войны. Тысячи. Тысячи.
Правитель России стал убийцей. Убийцей не только украинцев, но и россиян. Мы знаем, что сейчас в армию по всей России срочно забирают совсем мальчишек. Что готовятся перебросить призывников без минимальных боевых навыков. Что контрактникам не рассказывают, куда они направляются на самом деле. И что их ждёт.Прячьте своих близких, если они вам дороги. Не отправляйте их на верную смерть! Их будут убивать из каждого окна в каждом из украинских городов. Выходите на улицы. Требуйте остановить войну", - додав він.

Президент Володимир Зеленський заявив, що за першу добу російського вторгнення загинули 137 українських військовослужбовців і ще 316 зазнали поранення.

Унаслідок російського вторгнення в Україну загинули щонайменше 25 цивільних, ще 102 зазнали поранення, свідчать дані Організації об'єднаних націй. Але ці дані приблизні. Реальні цифри загиблих і поранених можуть бути набагато більшими.

Серед загиблих мирних мешканців у результаті нападу Росії є діти.

Зараз ви читаєте новину «"Путін став убивцею не лише українців, а й росіян" - Резніков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути