Ексклюзиви
неділя, 02 квітня 2023 09:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін може змінити військове командування РФ: прогноз аналітиків ISW

Путін може змінити військове командування РФ: прогноз аналітиків ISW
За словами аналітиків, російський диктатор Володимир Путін може змінити командування військ РФ. Фото: glavcom.ua

Після невдачі російського зимового наступу на Донбасі диктатор РФ Володимир Путін може змінити вище військове командування.

Про це, зокрема, свідчить наростання російських спекуляцій щодо кадрових змін, зазначають у новому звіті аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Деякі російські воєнкори 1 квітня повідомили, що міноборони РФ вже відкликало командувача Повітряно-десантних військ генерал-полковника Михайла Теплінського з відпустки. Перед тим у січні його замінили на генерал-лейтенанта Олега Макаревича.

Водночас міноборони РФ ніколи не підтверджувало, що звільнило Теплінського. За даними аналітиків, його спеціально могли відправити у відпустку, щоб у будь-який момент повернути для командування ПДВ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Навіщо Путін замінює найвищих військових командирів ‒ аналіз британської розвідки

За інформацією російських блогерів, Теплінський негайно вирушив до штабу російського об'єднаного угруповання у Ростові-на-Дону. Там він мав би перебрати на себе командування ПДВ. Відомо, що він уже планує майбутні операції. Разом з Теплінським до штабу нібито вилетів начальник генштабу сухопутних військ і колишній командувач Центрального військового округу генерал-полковник Олександр Лапін.

В ISW нагадують, що Лапіна замінили офіційно на генерал-лейтенанта Андрія Мордвічева на посаді командувача ЦВО. Таке рішення ухвалили 17 лютого. Тоді Лапіна розкритикували за його управління лінією Сватове – Кремінна восени минулого року. Нині достеменно не відомо, чи буде Лапін знову командувати російськими силами в Україні.

Окрім того, російські джерела, починаючи з 27 березня, висловлювали припущення, що з посади могли прибрати командувача Східного військового округу генерал-полковника Рустама Мурадова. Це рішення могли ухвалити після величезних втрат військ РФ під час наступу на Вугледар на початку 2023 року.

Російським окупантам так і не вдалося до кінця березня повністю захопити Донецьку та Луганську області України. Саме цього від своїх військ вимагав диктатор Володимир Путін. Про це повідомляє у новому звіті Інститут вивчення війни (ISW).

Загальні бойові втрати Росії на ранок неділі, 2 квітня, становлять 174 550 окупантів. За минулу добу лави "200-х" поповнили ще понад 560 росіян. про це вранці 2 квітня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Путін може змінити військове командування РФ: прогноз аналітиків ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути