Ексклюзиви
вівторок, 12 квітня 2022 13:08

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін говорить про допомогу Донбасу, доки сам стирає його з лиця землі

Путін говорить про допомогу Донбасу, доки сам стирає його з лиця землі
Путін озвучив чергову причину вторгнення в Україну. Фото: Eastnews

Росія повинна допомогти жителям Донбасу. Це одне із завдань "спеціальної воєнної операції" (війни. - Gazeta.ua) в Україні.

Про це під час того, як окупаційні війська стирають із лиця землі населені пункти в Луганській та Донецькій областях, заявив президент РФ Володимир Путін, повідомляє російське пропагандистське видання "РИА Новости".

"Ми знаємо, що сьогодні наші офіцери беруть участь у "спеціальній воєнній операції" на Донбасі, в Україні, допомагають "народним республікам" Донбасу. Те, що ми робимо - допомагаємо людям, рятуємо людей", - заявив Путін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "На Донбасі йде війна на виснаження" - окупанти готуються до вирішального наступу

Він назвав такі наміри "шляхетними". Лідер РФ додав, що в нього немає жодних сумнівів, що цілі й завдання "операції" в Україні будуть виконані.

Раніше голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай розповів, що російські війська застосовують в регіоні таку ж тактику, як у Маріуполі. Руйнують практично все. Як це корелює зі словами Путіна - питання риторичне. Їм не потрібні люди, жінки та старі. Їм також байдуже на інфраструктуру, відремонтовані садки. Їм треба відзвітувати, що вони вийшли на адмінкордони Луганської області.

Стосовно цілей нападу на Україну, російське керівництво та пропаганда чи не щодня озвучують нові причини. Так, раніше глава МЗС Росії Сергій Лавров заявив, що ще однією метою "спецоперації" був намір покінчити з курсом США на домінування у світі.

Перед цим прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков розповів, що війна в Україні повинна нібито запобігти загрозі Третьої світової війни.

Зараз ви читаєте новину «Путін говорить про допомогу Донбасу, доки сам стирає його з лиця землі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути