пʼятниця, 17 червня 2022 14:16

Спецтема: Війна Росії проти України

Пряме влучання з Caesar: ЗСУ розтрощили гаубицю та командно-штабну машину росіян

Пряме влучання з Caesar: ЗСУ розтрощили гаубицю та командно-штабну машину росіян
Українські артилеристи прямим влучанням з гаубиць Caesar знищили гаубицю та командно-штабну машину росіян. Фото: скріншот з відео

Українські захисники за допомогою самохідної артилерійської установки Caesar ліквідували понад 15 одиниць озброєння та ворожої техніки.

Прямим влучанням артилеристи знищили гаубицю 2С-19 "Мста-С" і командно-штабну машину командира батареї. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України в Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Гарно і влучно" - князівські воїни безупинно нищать танки росіян

САУ Caesar нищить російських загарбників на відстані понад 20 км від лінії фронту з високою точністю.

"Українські артилеристи проводять унікальний для світової практики надшвидкий перехід на системи озброєння НАТО та їхні стандарти. Артилеристи ефективно застосовують Caesar та інші САУ на полі бою", - наголосили в Генштабі.

Додаткові самохідні артилерійські установки Caesar, які президент Франції Еммануель Макрон пообіцяв надати України, вже завантажили на український літак Ан-124. Про постачання оборонної допомоги французький лідер заявив за результатами переговорів з президентом Володимиром Зеленським у Києві.

Макрон запевнив, що Франція передасть Україні шість установок Caesar калібру 155 мм. Також мобільну лабораторію для аналізу ДНК, щоб розслідувати воєнні злочини росіян.

САУ Caesar можна використовувати для знищення артилерійських батарей і живої сили ворога. Основними перевагами цієї французької самохідної артустановки можна назвати велику дальність стрільби - б'є на відстань до 40 км. Також низькі витрати під час експлуатації.

Зараз ви читаєте новину «Пряме влучання з Caesar: ЗСУ розтрощили гаубицю та командно-штабну машину росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути