четвер, 21 листопада 2013 15:03

Прокуратура попросила для "врадіївських ґвалтівників" по 15 років в'язниці

Прокуратура попросила для "врадіївських ґвалтівників" по 15 років в'язниці
Фото: vinnitsaok.com.ua

Сторона державного обвинувачення в особі прокурора Наталії Висоцької попросила Первомайський міськрайонний суд призначити по 15 років ув'язнення ґвалтівникам жительки Врадіївки Ірини Крашкової - капітану міліції Євгену Дрижаку і лейтенанту Дмитру Поліщуку.

Про це стало відомо під час судових дебатів по "врадіївській справі" у четвер, 21 листопада.

Так, зачитавши промову, Наталія Висоцька для головного фігуранта справи Дрижака, крім 15 років ув'язнення, попросила суд про конфіскацію майна, позбавлення звання капітана міліції та права обіймати посади в правоохоронних органах на три роки, а також стягнення штрафу в розмірі 17 тисяч гривень. Для Поліщука прохання звучало аналогічно лише з різницею в міліцейські звання.

Для ще одного обвинуваченого у побитті Крашкової, таксиста Сергія Рабиненка прокурор попросила покарання у вигляді 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

А колишньому заступнику начальника райвідділу міліції Михайла Кудринскому, який також проходив по "врадіївській справі" у зв'язку з вчиненням низки службових злочинів, держобвинувачення попросило суд призначити покарання у вигляді п'яти років позбавлення волі з конфіскацією майна, позбавлення звання майора міліції та права обіймати посади в правоохоронних органах на три роки.

Як зазначила прокурор, обвинувачені раніше не судимі, їх характеризують позитивно. Однак пом'якшувальних обставин для Дрижака, Поліщука і Кудринского держобвинувачення не встановило. Що стосується четвертого обвинуваченого Рабиненка, то такою обставиною стала його співпраця зі слідством.

Крім того, прокурор попросила задовольнити повністю цивільний позов Крашкової, після чого Дрижак попросив припинити судове засідання.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що, незважаючи на заяви Крашкової, держобвинувачення не інкримінувало врадіївському таксисту зґвалтування.

Зараз ви читаєте новину «Прокуратура попросила для "врадіївських ґвалтівників" по 15 років в'язниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути