понеділок, 15 лютого 2016 14:14

Прокуратура Києва взялась за бійців добровольчого батальйону "Крим"

Прокуратура Києва взялась за бійців добровольчого батальйону "Крим"
фото: Facebook

Прокуратура Києва у понеділок провела обшуки у бійців батальйону "Крим", які проживають у Києві. Вилучено вісім пістолетів, 12 пістолетів-кулеметів, шість автоматів, дробовики, травматичні пістолети, 8 гранат з запалами, наркотики і боєприпаси, йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури.

Обшуки проводяться в рамках порушеної кримінальної справи за статтею "Терористичний акт". Досудове розслідування у цій справі проводить СБУ.

"Під час розслідування встановлено, що на території Київського регіону під прикриттям добровольчого корпусу так званого "Батальйону "Крим", який не входить до складу Національної гвардії України, Міністерства оборони України, Міністерства внутрішніх сил України та інших відомств і підрозділів, діє незаконне воєнізоване формування, яке має в своєму розпорядженні автоматичну зброю і вибухівку", - повідомляє прокуратура.

Встановлюються джерело походження вилучених предметів і особи, які незаконно їх зберігали.

Читайте також: "До нас була єдина вимога — готовність загинути за Україну"

Нагадаємо, добровольчий батальйон "Крим" був створений в 2014 році. Після того, як майже всі добровольчі підрозділи увійшли до складу МВС або Міністерства оборони, "Крим" вийшов з території проведення антитерористичної операції. Протягом 2015 роки велися перемовини про легалізацію батальйону.

Зараз ви читаєте новину «Прокуратура Києва взялась за бійців добровольчого батальйону "Крим"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути