вівторок, 24 січня 2023 07:48

"Продовжимо надавати Україні допомогу" ‒ у Таллінні відповіли на рішення Росії щодо естонського посла

"Продовжимо надавати Україні допомогу" ‒ у Таллінні відповіли на рішення Росії щодо естонського посла
В Естонії вирішили вислати російського посла. Фото: ukrinform.ua

Естонія вишле із країни російського посла.

Таким чином там відреагували на рішення РФ про скорочення дипломатичної присутності до рівня тимчасово повірених. Про це заявив естонський міністр закордонних справ Урмас Рейнсалу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Естонії попередили про новий наступ Росії

"Естонія керується принципом паритетності у відносинах із Росією й наполягатиме на цьому. Це значить, що російський посол в Таллінні мусить покинути країну 7 лютого ‒ у той же день, коли посол Естонії в РФ", ‒ зазначив Рейнсалу.

Однак, він наголосив, що "кроки Росії не завадять Естонії й надалі підтримувати Україну, яка вже майже рік бореться за свій суверенітет і безпеку".

"Ми продовжимо надавати Україні допомогу на тлі підготовки Росією масштабних атак, й закликаємо інші держави-однодумці посилити підтримку Києва", ‒ додав Рейнсалу.

Міністерство закордонних справ Росії зобов'язало посла Естонії в РФ Маргуса Лайдре виїхати з країни до 7 лютого. Москва також відкликає свого посла у Таллінні. Про це йдеться у заяві МЗС РФ, оприлюдненій 23 січня.

Естонія в рамках нового пакету допомоги віддасть Україні всі 155-мм гаубиці. Таллін надає нам військову допомогу, розмір якої перевищує 1% ВВП країни. Про це заявив посол Естонії в Україні Кайм Кууск, передає пресслужба диппредставництва.

Зараз ви читаєте новину «"Продовжимо надавати Україні допомогу" ‒ у Таллінні відповіли на рішення Росії щодо естонського посла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути