Ексклюзиви
четвер, 15 листопада 2018 18:10

Пробили вуха та легеню: медиків звинуватили в смерті 6-місячного хлопчика

Пробили вуха та легеню: медиків звинуватили в смерті 6-місячного хлопчика
На Житомирщині батьки звинувачують лікарів у смерті 6-місячного Ігоря Ткаченка. На думку рідних, медики не змогли правильно встановити діагноз і 3 тижні лікували малюка за хибною схемою. Фото - ТСН

На Житомирщині батьки звинувачують лікарів у смерті 6-місячного Ігоря Ткаченка. На думку рідних, медики не змогли правильно встановити діагноз і 3 тижні лікували малюка за хибною схемою.

Все почалось із застуди, якою перехворіли всі троє її дітей у родині Ткаченків. Лікувалися ретельно, дотримуючись призначень сімейного лікаря.

"Усі кашляли, вилікувалися на антибіотиках. На кінець антибіотиків у нього піднімається температура. На температуру викликаємо швидку і їдемо у лікарню", - пригадує мама Тетяна, передає ТСН.

Там у малюка знайшли гостру кишкову інфекцію і поклали в стаціонар, а через три дні перевели до реанімації. Мати каже, медики ніяк не могли поставити остаточний діагноз, і, крім кишкової інфекції, в малюка підозрювали отит та пієлонефрит.

"Йому зробили три анестезії, три наркози, пробили вуха, робили переливання крові, як ставили під ключицю, пробили йому легеню. І з того дня йому ставало все гірше і гірше", - розповіла жінка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біла халатність: лікар не помітила у дитини розрив кишківника

Реаніматологи переконують, що все робили за протоколом, але проти сепсису виявилися безсилі. Саме його медики вважають причиною смерті немовляти.

Тепер розслідувати смерть малюка має комісія міського управління охорони здоров'я. Лікарів на час її роботи не відсторонили, оскільки чиновники, ще до завершення розслідування, певні – медики не винні.

Рідні хлопчика віднесли заяву до прокуратури. Хочуть, аби лікарів звільнили. Чи буде відкрито провадження, у прокуратурі поки не відповіли.

Мати 3-місячної дитини звинуватила лікарів у професійній недбалості. Дружина АТОвця, 28-річна мешканка села Кремидівка, що на Одещині, Діананародила дівчинку у липні. Проте лише через 1,5 місяця з'ясувалося, що у дитини була патологія - атрезія ануса (фактично його відсутність). Лікарі не звернули на це увагу, і нині немовля вимушене перенести три операції.

Зараз ви читаєте новину «Пробили вуха та легеню: медиків звинуватили в смерті 6-місячного хлопчика». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути