понеділок, 12 листопада 2018 18:37

Лікарі місяць не помічали в немовляти небезпечної патології

Лікарі місяць не помічали в немовляти небезпечної патології
Мати 3-місячної дитини на Одещині звинуватила лікарів у професійній недбалості. Фото - Гал-інфо

Мати 3-місячної дитини звинуватила лікарів у професійній недбалості. Дружина АТОвця, 28-річна мешканка села Кремидівка, що на Одещині, Діана народила дівчинку у липні. Проте лише через 1,5 місяця з'ясувалося, що у дитини була патологія - атрезія ануса (фактично його відсутність). Лікарі не звернули на це увагу, і нині немовля вимушене перенести три операції.

Мати дитини розповіла, народжувала вона у Лиманській районній лікарні. Під час перебування у пологовому будинку вона почала розпитувати, які пільги їй установлені, у зв'язку з тим, що її чоловік несе службу у зоні АТО. Після запитань лікарі, за її словами, почали ставитися до неї зневажливо, йшлося в ТСН.

"Я недосвідчена мати, це моя перша дитина. Мені ніхто нічого не підказував, не радив. На мої запитання відмахувалися. Якесь таке ставлення було, чи то через те, що ми не платимо... Я не знаю", - розповіла Діана.

Мати з дитиною виписали за три дні з діагнозом - здорова. Наявність патології молода жінка виявила за місяць, коли у дитини підвищилася температура і у неї не вийшло використати свічку, щоб її збити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Їй треба відпочити" - лікар відмовилася оглянути дитину

Проблему не помітив навіть місцевий педіатр, який оглядав дитину протягом першого місяця. Після звернення до обласного Охматдиту фахівці роз'яснили, що за наявності такої патології дитину у перший день від моменту народження не можна годувати і необхідно негайно робити операцію. Якби проблему виявили від початку, все обійшлося. Нині на дитину чекають три операції протягом року.

Родина вирішила не звертатися до правоохоронних органів, а спробувати розв'язати питання мирним шляхом. Діана звернулася до пологового будинку з проханням компенсувати хоча б медикаменти і надати можливість здати аналізи перед першою операцією, оскільки складнощі виникли через неуважність саме їхніх лікарів.

Головний лікар медичного закладу, за словами молодої матері, спочатку на її звернення відгукнулася. Діана 30 жовтня приїхала з переліком необхідних медикаментів, завіреним обласним Охматдитом. Проте у лікарні ліків не виявилося. Аналізи, які необхідно було зробити дитині перед операцією, зробили не у повному обсязі. В лікарні їй порадили звернутися до сільради і написати заяву про виділення коштів як малозабезпеченим.

Головний лікар ситуацію не коментує. Медичні працівники приїхали до Діани додому з проханням віддати виписку з пологового будинку, в якій зазначено, що дитина здорова. Мама дівчинки вважає, що лікарі хочуть таким чином "замести сліди" своєї неуважності. Вони також пообіцяли, що будуть намагатися забезпечити її всіма необхідними ліками на момент операції.

У Оратові на Вінниччині лікаря підозрюють у непрофесійних діях, що призвели до загибелі пацієнта. Ідеться про 5-річного Віталія Житника, якого батьки привезли в лікарню з болем у животі та блювотою. Черговий лікар заявила, що це звичайне отруєння. Ніяких аналізів та додаткових обстежень дитині не призначила. Уночі малюку стало гірше і врятувати його не змогли.

Зараз ви читаєте новину «Лікарі місяць не помічали в немовляти небезпечної патології». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути