понеділок, 08 квітня 2013 09:41

Прикарпатський міліціонер-хабарник побив сбушника і влаштував погоню

Прикарпатський міліціонер-хабарник побив сбушника і влаштував погоню
Фото: www.volynpost.com

Прокуратурою Івано-Франківської області спільно з Управлінням служби безпеки України в Івано-Франківської області під час отримання хабара затримано капітана міліції Надвірянського райвідділу. Під час затримання правоохоронець влаштував "хрестоматійну" погоню та травмував співробітника СБУ. Про це повідомили у прес-службі прокуратури Івано-франківської області, пише УНН.

Як з'ясувалось, оперуповноважений вимагав у мешканця одного з сіл району тисячу доларів США за не притягнення його до кримінальної відповідальності. Напередодні під час обшуку в помешканні 39-річного чоловіка було знайдено наркотичні засоби. На наступний день його викликали до райвідділу, де дали зрозуміти, що "справу" можна залагодити лише за допомогою "зелених".

"Постійними телефонними дзвінками працівник відділу по боротьбі з наркотиками почав психологічно тиснути на чоловіка та настирливо вимагати кошти. За ними зухвалий правоохоронець приїхав на службовому автомобілі. В момент затримання 32-річний капітан чинив опір співробітникам СБУ. Він спочатку влаштував штовханину, потім бійку, потім на автомобілі намагався втекти у полі та по дорозі викинути отриманий хабар, а згодом своїм автомобілем травмував одного із співробітників СБУ та забіг у річку. Там зловмисника і піймали", — повідомили у прес-службі прокуратури Івано-франківщини.

За фактом отримання хабара розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Санкція статті за даний злочин передбачає позбавлення волі від 5 до 10 років з конфіскацією майна та забороною на певний період обіймати посади у державних органах.

Зараз ви читаєте новину «Прикарпатський міліціонер-хабарник побив сбушника і влаштував погоню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути