понеділок, 21 березня 2011 16:28

Прикарпатка та її друг-іноземець вивозили українок до Польщі у секс-рабство

Прикарпатка та її друг-іноземець вивозили українок до Польщі у секс-рабство

Працівники підрозділу боротьби з торгівлею людьми УМВС України в Івано-Франківській області порушили кримінальну справу стосовно двох осіб, котрі шляхом обману вивозили дівчат до Польщі, а потім змушували їх ставати повіями.

Про це повідомили у секторі зв'язків з громадськістю УМВС в Івано-Франківській області.

25-річна жителька Прикарпаття та її знайомий-іноземець - фігуранти кримінальної справи.

Наразі суд вирішує питання про взяття під варту жінки, а іншого співучасника злочинів невдовзі оголосять у міжнародний розшук.

За словами начальника Відділу по боротьбі зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми УМВС в області підполковника міліції Андрія Рогалевича, учасники злочинної групи займалися вербуванням молодих жінок начебто з метою їх працевлаштування в торгових закладах Польщі.

Жінка та її спільник обіцяли охочим добрий заробіток, а тим, хто погодився поїхати за кордон, сприяли у виготовленні необхідних документів і фінансували витрати. Слідству відомо наразі про двох дівчат, які обманним шляхом опинилися в Польщі, де змушені були займатися проституцією на об'їзних дорогах. Там у них забрали документи. Але одній із них вдалося втекти з полону і повернулася в Україну, а іншій судилося тривалий час займатися проституцією неподалік Варшави.

Навіть після того, як потерпілі вже перебували на Батьківщині, зловмисники не переставали переслідувати одну із них. Підозрювана та її іноземний друг, погрожуючи дівчині фізичною розправою, вимагали від неї 19 тисяч грн за те, що вона не розрахувалася за витрати, пов'язані з закордонною поїздкою. Проте міліції вдалося затримати здирницю під час отримання частини суми, яку вона вимагала.

У процесі досудового слідства також встановлено, що у 2009 році співучасники злочинів спонукали до виїзду за кордон дівчат, які на той час не були повнолітніми. Зафіксовано кілька таких спроб, однак у кожному разі батьки перешкоджали планам вербувальників.

Розпочато розслідування кримінальної справи.

Зараз ви читаєте новину «Прикарпатка та її друг-іноземець вивозили українок до Польщі у секс-рабство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути