Ексклюзиви
середа, 08 грудня 2010 11:31

На Кубані вбивця 12 людей тримав у рабстві 15 українців

На Кубані вбивця 12 людей тримав у рабстві 15 українців

На фермі Надії Цапок, матері кубанського бізнесмена Сергія Цапка, що влаштував у станиці Кущевська різанину з 12 жертвами, утримувалися у рабстві 15 громадян України. Про це пише "Комсомольска Правда в Україні".

Нагадаємо, жорстоке вбивство було скоєно в станиці Кущевська 5 листопада. У той день співробітники правоохоронних органів виявили в приватному будинку тіла 12 загиблих, зокрема чотирьох дітей.

Головний звинувачений, місцевий бізнесмен та голова ОПГ Сергій Цапок невдовзі був заарештований.

Незадовго до трагедії у Генконсульство України в місті Ростові звернулися дві громадянки України. 29-річна Світлана Борка і 32-річна Зіта Вайс майже пішки пройшли 70-кілометровий шлях до Ростова. За їх словами, вони втекли з барака на хуторі Павловському, де утримували їх та ще 13 осіб.

За словами Борки, уродженки Закарпаття, попрацювати на Кубані їй запропонувала одна жінка, теж уродженка тамтешніх місць. Вона пообіцяла зарплатню у розмірі 300 доларів на місяць.

На хутір Павловський жінку та ще півтора десятка людей привезли 26 квітня. У всіх відразу забрали паспорта, мовляв, оформляти тимчасову реєстрацію. Людей помістили у барак, змушували працювати на полях з раннього ранку до пізнього вечора, годували погано, били за непокору.

26 жовтня, після звернення в.о. Генконсула України в Ростові до міліції, у Кущевську виїхала оперативна група. Українці були звільнені, їхні паспорти знайшли, люди написали заяви в міліцію.

Проте незабаром частина людей відмовилася від своїх слів. Як повідомили ЗМІ, місцеві чини МВС відмовили в порушенні кримінальної справи.

Випадок утримання у рабстві українців, про який йде мова, не поодинокий. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що жертвами торгівлі людьми щороку стають понад 30 тисяч громадян України.

Зараз ви читаєте новину «На Кубані вбивця 12 людей тримав у рабстві 15 українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути