субота, 11 липня 2015 23:00

Прибічники "Правого сектору" зібрались на мітинг під АП, чекають на Яроша

Прибічники "Правого сектору" зібрались на мітинг під АП, чекають на Яроша
Фото: zn.ua

У мітингу "Правого сектора" в Києві беруть участь близько 300 осіб, вони чекають приїзду лідера ПС Дмитра Яроша. Про це повідомляє кореспондент "112 Україна".

Основними вимогами пікетувальників є відставка глави МВС Арсена Авакова та керівництва міліції Закарпатської області, а також зняття недоторканності з депутата Михайла Ланьо, якого звинувачують у причетності до тяжких злочинів і спробі фізичного знищення бійців ПС.

На місці чергує карета швидкої допомоги, ситуація спокійна, без пригод.

Зазначимо, що пікети "Правого сектора" у зв'язку з ситуацією в Мукачеві проходять у низці обласних центрів України.

Нагадаємо, в результаті стрілянини в м. Мукачево постраждали 14 осіб. Прокуратура повідомила, що 20 озброєних осіб у камуфляжній формі з написами "Правий сектор" і відповідними наклейками на автомобілях, з метою розподілу сфер впливу, призначили зустріч місцевим жителям в одному з кафе. Після на ґрунті конфлікту вони почали стрілянину.

Народний депутат від "Народного фронту", член колегії Міністерства внутрішніх справ України (МВСУ) Антон Геращенко повідомив, що загинули три людини, ще семеро - поранені. Директор департаменту комунікації МВС України Артем Шевченко повідомив, що в числі загиблих - один цивільний.

У свою чергу ДУК "Правий сектор" повідомив, що дана ситуація сталася, тому що вони блокували проходження контрабанди. За даними ПС, на зустріч до них прийшли представники депутата Михайла Ланьо та місцева міліція. Там у ПС зажадали здати зброю, після чого відкрили вогонь. Бійці ПС вирвалися з оточення і відійшли в гори. В ході стрілянини вбито два бійця ПС, поранені четверо. Пізніше нардеп Віктор Балога повідомив, що "Правий сектор" готовий здати зброю, якщо буде рішення Яроша.

Народний депутат Михайло Ланьо у відповідь на звинувачення стверджує, що конфлікту з "Правим сектором" у нього не було, бійці прийшли до нього, щоб попросити допомогти з лікуванням військовослужбовців АТО в санаторії. Однак під час бесіди пролунав постріл.

У зв'язку з перестрілкою в Мукачевому прокуратурою розпочато розслідування за фактом створення злочинної організації та організації терористичного акту.

Стрім з місця події.

Зараз ви читаєте новину «Прибічники "Правого сектору" зібрались на мітинг під АП, чекають на Яроша». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути