неділя, 19 березня 2023 06:35

Прем'єр Японії висловився про ордер на арешт Путіна

Прем'єр Японії висловився про ордер на арешт Путіна
Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда прокоментував видачу ордера на арешт російського диктатора Володимира Путіна. Фото: aa.com.tr

Японія підтримує видачу Міжнародним кримінальним судом ордера на арешт російського президента Володимира Путіна.

Ця країна також буде уважно відслідковувати хід розслідування проти диктатора РФ. Про це заявив прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда після проведення переговорів з канцлером Німеччини Олафом Шольцом у Токіо, повідомляє Japan Today.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російська пропаганда повідомила, що Путін відвідав Маріуполь

За його словами, Японія підтримує рішення Міжнародного кримінального суду на підставі того, що Путін керував військовим злочином насильницької депортації українських дітей під час вторгнення Росії в Україну.

"Уряд Японії має намір уважно стежити за перебігом розслідування проти президента РФ Володимира Путіна", ‒ заявив Кісіда.

Він також заявив, що разом із Шольцом "поділяють думку, що ніколи не потерплять загрози Росії застосувати ядерну зброю проти України.

Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав міжнародний ордер на арешт президента країни-агресорки Російської Федерації Володимира Путіна. Другий ордер стосується уповноваженої РФ з прав дитини Марії Львової-Бєлової.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц сказав, що ордер на арешт російського президента Володимира Путіна свідчить, що ніхто не може бути вище закону. Він привітав рішення Міжнародного кримінального суду.

Зараз ви читаєте новину «Прем'єр Японії висловився про ордер на арешт Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути