Ексклюзиви
субота, 29 червня 2019 16:57

Правоохоронці звільнили з трудового рабства 100 людей

  В Україні викрили мережу фальшивих "реабілітаційних центрів". Фото: Нацполіція
В Україні викрили мережу фальшивих "реабілітаційних центрів". Фото: Нацполіція

Правоохоронці викрили мережу фальшивих "реабілітаційних центрів" та звільнили з трудового рабства близько 100 осіб.

"Злочинне угрупування діяло по всій Україні під виглядом благодійної організації. Людей з наркотичною та алкогольною залежністю незаконно утримували та змушували виконувати важку роботу", - про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

Правоохоронці припинили діяльність трьох таких центрів – у Маріуполі, Львівській та Івано-Франківській областях. Поліцейські встановили 12 учасників злочинного угрупування на чолі з організатором, який виявився громадянином Росії. З "трудових таборів" звільнено близько 100 осіб.

"Зловмисники набирали "трудові бригади" за оголошеннями, обіцяючи безкоштовно позбавити громадян від наркотичної та алкогольної залежності. Свої дії маскували під виглядом соціальних працівників. У "пацієнтів" - чоловіків та жінок, відбирали документи, телефони та особисті речі і тримали їх у заручниках. "Реабілітація" полягала у важкій праці: на будівництві, розвантаженні, земельних роботах тощо. До тих, хто відмовлявся, застосовували заходи фізичного впливу. Умови проживання та харчування були мінімальними. Потерпілі постійно перебували під наглядом", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ООН оприлюднила сумну статистику дитячої праці

З одного "реабілітаційного центру" зловмисники отримували до 4 тисяч гривень на день. Водночас "пацієнтам" за виснажливу роботу нічого не платили.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 149 ККУ "Торгівля людьми". Зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі.

  В Україні викрили мережу фальшивих "реабілітаційних центрів". Фото: Нацполіція
В Україні викрили мережу фальшивих "реабілітаційних центрів". Фото: Нацполіція

У Хмельницькому затримали місцеву мешканку, яка намагалася продати у сексуальне рабство власну дитину. Жінка оцінила свою 15-річну доньку у 40 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Правоохоронці звільнили з трудового рабства 100 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути