понеділок, 07 листопада 2022 14:26

Спецтема: Війна Росії проти України

Працював на Шарія: у Запоріжжі СБУ "спакувала" блогера-зрадника

Працював на Шарія: у Запоріжжі СБУ "спакувала" блогера-зрадника
Чоловіку загрожує до 12 років в'язниці. Фото: скріншот з відео

Служба безпеки України затримала в Запоріжжі зрадника, який працював на Telegram-канал проросійського блогера Анатолія Шарія.

Останній переховується від українського правосуддя за кордоном. Про затримання його поплічника повідомила пресслужба СБУ 7 листопада.

"Співробітники СБУ затримали зловмисника на спробі чергового поширення інформації на користь країни-агресора. У затриманого виявили мобільний телефон і", – йдеться в повідомленні.

За даними правоохоронців, затриманий передавав агресору інформацію про наслідки російських ракетних ударів по Запоріжжю.

"Для цього він створив спеціалізовану інтернет-платформу, де оприлюднював фото- та відеоматеріали з власними коментарями і текстовим описом подій. Відомості з інформресурсу "підхоплювали" представники російських спецслужб для збору розвідданих про "результати" ракетно-артилерійських обстрілів регіону", – додали в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські спецслужби через Telegram-канали хотіли посіяти паніку

Так звані сюжети блогера активно використовував і сам Шарій. Ними наповнював власний канал у Telegram і проводив інформаційно-підривну діяльність проти України, за даними СБУ.

"З перепощених відео із Запоріжжя він готував деструктивний контент, в якому заперечував причетність кремля до знищення цивільної та критичної інфраструктури українських міст", – зазначили в СБУ.

Також медіафайли блогера моніторили окупаційні угруповання РФ на південному напрямку для коригування вогневих ударів по регіону.

Вирішується питання щодо притягнення фігуранта до кримінальної відповідальності. За скоєне йому загрожує до 12 років ув'язнення.

Касаційний адміністративний суд у складі Верховного суду відхилив апеляційну скаргу проросійської "Партії Шарія". Її діяльність в Україні остаточно заборонена.

У травні прокремлівського блогера Анатолія Шарія затримали в Іспанії. Суд відпустив його під підписку про невиїзд. У жовтні стало відомо, що суд в Іспанії вирішив закрити справу про екстрадицію Шарія в Україну. Пояснили це тим, що блогер більше не перебуває в Іспанії.

Блогера підозрюють в Україні за статтями про державну зраду та розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі й ненависті.

Зараз ви читаєте новину «Працював на Шарія: у Запоріжжі СБУ "спакувала" блогера-зрадника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути