понеділок, 04 листопада 2013 20:23

Працівниця банку в Маріуполі півроку оформляла фіктивні кредити

Працівниця банку в Маріуполі півроку оформляла фіктивні кредити
Фото: delo.ua

Маріупольські правоохоронці зібрали багатотомну справу щодо видачі фіктивних кредитів 32-річною працівницею одного з місцевих банків. Але жінка досі не йде на співпрацю і вважає себе невинною.

За словами співробітника прес-служби Маріупольської міліції Вікторії Гуц, у справі є більше 50 епізодів афер з кредитами.

"Ця жінка працювала у кредитному відділі. І банк пропонував дуже вигідний відсоток. Тому люди йшли в надії отримати вигідний кредит. Вона ж збирала у кожного документи, робила їх ксерокопії. А потім під різними приводами відмовляла. Надалі використовувала документи в особистих цілях. Підробляла підписи і брала кредити", - розповіла Вікторія Гуц.

Фіктивні кредити не перевищували суми у 5 тис грн. Усього присвоїла 300 тис грн.

"Протягом цих півроку вона оформила й кілька кредитів на справжніх клієнтів. Видно, продумала свою аферу до дрібниць. Цікаво, що люди жодного разу не звернулись до керівництва банку з питаннями або скаргою про причину відмови. Ця жінка настільки харизматична і комунікабельна, що могла переконати будь-якого клієнта. З банку всі йшли з думкою, що так і повинно бути. Напевне, вона дуже добре розбиралась в людській психології і знала, кому що сказати та як вплинути на людину", - зазначила Гуц.

Досі підозрювана не співпрацює зі слідством. Каже, що ні в чому не винна.

"Дуже важко з нею працювати. На контакт йти не хоче. На той час, коли почалось слідство, вона вже звільнилась з банку. Тому стверджує, що робила все по закону і фіктивних кредитів не брала. Відомо, що маленьку їх частину витратила на купівлю меблів. Де решта, не зізнається. Є підозра, що у неї були помічники", - додала співробітник прес-служби.

В банку дізнались про аферу тільки тоді, коли з неповернутими кредитами запрацювали колектори. Саме вони виявили, що люди, на яких оформляли кредити, про це навіть не здогадувались.

Підозрювана екс-працівниця банку зараз на підписці про невиїзд, справно ходить на допити. Має двох неповнолітніх дітей.

Зараз ви читаєте новину «Працівниця банку в Маріуполі півроку оформляла фіктивні кредити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути