пʼятниця, 31 травня 2013 21:06

"Пожежники дісталися лише 12-го поверху, далі все горіло само по собі" - очевидець пожежі на Шулявці
10

Фото: Фото: Анатолій БАБАК

Із 12-го по 20-й поверхи будинок по вул. Гетьмана, що на Шулявській у Києві, догорав сам по собі, бо туди не могли дістатися пожежники.

Про це Gazeta.ua розповіла очевидець події, жителька сусіднього будинку Людмила Лоніна.

"Пожежа почалася з четвертого поверху, - говорить вона. - Десь за 30 секунд вона повністю піднялася наверх. У цей час мій чоловік хотів від'їхати на авто з парковки. Побачив вогонь і викликав пожежників. Тим часом я була вдома з дитиною. На кухні відчула "гарь", щось таке, наче проводка горить. Спочатку подумала, що з чайником якісь неполадки, тому витягнула шнур із розетки. Відкрила балкон, а тут уже все пелихає".

За словами очевидиці, коли пожежні машини приїхали, то спочатку взагалі нічого не могли зробити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Із горілого будинку на Шулявці демонтували небезпечні висячі частини фасаду

"4-5-й поверхи вони потушили, але до 12-го нічого не могли зробити. Із 12-го до 18-го воно все пелихало само по собі. Десь хвилин через 10-15 під'їхала друга пожежна. І вони вже зі стремянкою піднялися туди до 12-13 поверхів, а всі останні вже догорали самі по собі. Ніхто туди взагалі не міг добратися. На 18-19-х пожежники десь у квартирах виламували вікна і вже там гасили з середини. Я проживаю на 12 поверсі, і якщо буде пожежа, то мені, в принципі, ніхто не допоможе", - констатувала жінка.

Загалом у ліквідації пожежі, за словами киянки, працювало 4 пожежні машини, а також було на місці події 4 карети швидкої допомоги.

Постраждала також одна автівка - пожежники вибили в ній скло, аби відкотити в інше місце, бо заважала проїзду пожежної машини.

Нагадаємо, сьогодні вночі горів 25-поверховий будинок у Києві на вул. Гетьмана 1Б. Жертв і постраждалих немає. Встановлено, що горіла зовнішня обшивка будівлі. За попередніми даними пожежників, причиною виникнення пожежі став викинутий недопалок на побутове сміття.

Зараз ви читаєте новину «"Пожежники дісталися лише 12-го поверху, далі все горіло само по собі" - очевидець пожежі на Шулявці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути