вівторок, 14 лютого 2012 12:08

Пожежі, що вбили дітей – сигнал про катастрофу українського села – Канівець

Пожежі на Львівщині й Миколаївщині, які вбили 9 дітей, є не випадковостями, а закономірними виявами руйнівної соціально-економічної політики на селі.

Про це заявив голова Львівської крайової організації Української партії, підприємець Олег Канівець, – інформує ЗІКу прес-служба партії.

"Ці жахливі пожежі, в яких по-мученицькому гинуть цілі сім'ї, – це не просто надзвичайні випадки. Це сигнал про катастрофічний соціальний стан українського села. Це селянство горить. А палить його держава", – вважає Канівець.

Політик наголосив, що глибинними причинами страшних пожеж, які постійно трапляються в селах, є зубожіння й алкоголізм населення та повний занепад місцевої інфраструктури.

"Звісно, МНС виявить несправності електропроводки чи необережність у побуті. Як і в десятках подібних випадків за останні місяці. Однак про яку пожежну безпеку може йтися в умовах, у яких нині живе більшість селян? Ті, хто не cпився й не втік до міста, змушені за копійки працювати з ранку до ночі. Зазвичай – за десятки, а може й тисячі кілометрів від дому й дітей. Багато селян не мають ані грошей, ані сил на елементарні речі. Вони завантажені гнітом небачених для міста побутових проблем. Доріг немає, електрика з перебоями. У ХХІ сторіччі, в центрі Європи, опалення дровами й вода з колодязів. Пожежні й лікарі далеко за горизонтом", – каже Олег Канівець.

Канівець вважає, що катастрофічний соціальний стан села є наслідком свідомого визискування з боку держави.

"Село занепадає в більшості країн світу. Але ніде це не відбувається так стрімко й жахливо, як в Україні. Держава позбавила селянина і бюджетної підтримки, звичайної для міст, і реальних можливостей заробити на ринку аграрної продукції, і шансів розвивати місцеву інфраструктуру. Бізнесменів у міністерських кріслах цікавлять лише угіддя й податки", – зазначив політик.

Олег Канівець припускає, що однією з причин руйнівної соціальної політики на селі є брак національної свідомості й самостійності в державної еліти.

"При владі були сільські й міські, технарі й гуманітарії, східняки й західняки. Однак селянина визискують, як при СРСР, тільки без фізичного примусу. Можливо, річ у тім, що правляча верхівка досі підсвідомо сприймає власне село як колоніальну територію. Досі україномовну територію. А себе мимоволі відчуває намісниками російської влади".

Нагадаємо, 4 лютого у с. Долинівка Сколівського району Львіської області на території приватного господарства в будівлі літньої кухні виникла пожежа. Унаслідок пожежі дві особи загинуло відразу, через кілька днів від страшних опіків у лікарні помер дідусь та двоє дітей. Залишився живим тільки один хлопчик, який зараз перебуває на лікуванні у Бостоні.

О 6.15 13 лютого у с. Кінецьпіль Первомайського району Миколаївської області в приватному житловому будинку виникла пожежа. Від отруєння продуктами горіння загинуло 7 дітей віком від 2 до 14 років. Одну особу (матір) з опіками тіла у важкому стані госпіталізовано до лікарні.

Зараз ви читаєте новину «Пожежі, що вбили дітей – сигнал про катастрофу українського села – Канівець ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути