понеділок, 12 листопада 2012 15:36

Пожежа в Академії мистецтв, де голосував Янукович, виникла через лампу
10

Сьогодні горіла Дитяча академія мистецтв
Фото: Фото Володимира Хом'яка
Пожежники розповіли, що в приміщенні стоїть їдкий запах диму
"Це вперше такий інцидент за всі 18 років існування нашої академії", - ректор
Постраждалих немає
Сім рятувальних підрозділів ще працюють над остаточною локалізацією пожежі

В 14:00 біля Київської дитячої Академії мистецтв зібралися батьки учнів. Ближче до входу стоїть пожежна машина. На сходах ректор Михайло Чембержі розмовляє із своїми підлеглими.

"Мені зараз важко оцінити суму збитків. Пожежа виникла близько першої години в службовому приміщенні, де в нас знаходиться костюмерка. Негайно викликали пожежників і почали евакуацію. Ніхто не постраждав. Всі спокійно залишили приміщення. Також повідомили про інцидент батьків наших учнів. Сьогодні вже навчання не буде. Не настільки серйозна пожежа була, як задимлення. Пожежники мені сказали, що в приміщенні вибухнула лампа і від неї розповсюдився вогонь. Це вперше такий інцидент за всі 18 років існування нашої академії. Наразі у нас навчається 540 дітей", - розповів ректор.

Пожежники розповіли, що в приміщенні стоїть їдкий запах диму.

"Наразі сім рятувальних підрозділів ще працюють над остаточною локалізацією пожежі. Вогонь уже загасили, перевіряють, чи не залишилось жару, чи ще якихось предметів, що можуть спричинити повторне загоряння. Жертв та постраждалих немає. Найближчим часом стане відомо остаточна причина загоряння та сума збитків. Чи буде завтра продовжено навчання сказати не можу. За це відповідає місцеве керівництво. Все залежатиме настільки приміщення задимлене. З власного спостереження, скажу, що стіни всередині закопчені і запах диму не вивітрився", - прокоментував пожежу представник МНС у місті Києві Андрій Онищенко.

Діти та їх батьки переживають за речі, які лишилися в приміщенні.

"Дочка подзвонила з мобільного. Я відразу відпросився з роботи і приїхав сюди. На щастя з дітьми все гаразд. Проблема лише в тому, що у класах в багатьох полишались дорогі речі: айпади, телефони і так далі. Зараз нікого всередину не впускають. Вчителі потім мають забрати всі залишені речі і повернути дітям. У моєї дочки лишилась сумка із підручниками", - розповів батько семикласниці Наталі Сергій Мошин.

Зараз ви читаєте новину «Пожежа в Академії мистецтв, де голосував Янукович, виникла через лампу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути