пʼятниця, 06 квітня 2018 17:31

Пожежа у "Вікторії": вихователька визнала провину

Пожежа у "Вікторії": вихователька визнала провину
Старший вихователь дитячого табору "Вікторія" у Одесі Наталія Цокур (Янчик) повністю визнала свою провину. Фото - Podrobnosti

У Київському райсуді Одеси відбулося слухання справи колишнього старшого вихователя дитячого табору "Вікторія" Наталії Цокур (Янчик). Вихователька повністю визнала свою провину. Про це повідомила Світлана Підпала із громадської організації "Центр правового моніторингу".

"Я дійсно підписала наказ про призначення мене відповідальною за протипожежну безпеку, тому що мене попросила заступник директора Тетяна Ланіна. Вона просила мене її виручити буквально на тиждень, після чого вони знайдуть кваліфіковану людину. Про те, що з мене не зняли цю відповідальність, я дізналася тільки тоді, коли прийшов відповідальний з МНС на перевірку", - заявила на суді Наталя Янчик.

Дівчину звинувачують у неналежному виконанні службових обов'язків щодо охорони життя та здоров'я неповнолітніх, внаслідок недбалого ставлення, що спричинило смерть неповнолітніх та інші тяжкі наслідки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліція назвала причину пожежі в таборі "Вікторія"

За словами виховательки, вона усно просила керівництво зняти з неї відповідальність. Але коли сталася пожежа, вже після звільнення Наталії Янчик, заступник директора Тетяна Ланіна викликала її на місце події о 4 годині ранку і передала в руки співробітників слідчого управління.

На наступному засіданні розглянуть документальні докази. Засідання відбудеться 24.04.2018 о 10:00.

У ніч проти 16 вересня торік в Одеському дитячому оздоров­чо-спортивному таборі "Вікторія" сталася пожежа. Вигорів дерев'яний корпус №5, де перебували 42 вихованці будинку творчості "Промінь" і художній керівник ансамблю "Адель" Тетяна Єгорова. Загинули троє дівчат із кімнати №11 на 2-му поверсі - 8-річна Софія Мазур, 9-річна Анастасія Кулинич і Сніжана Арпентій, 12 років.

Зараз ви читаєте новину «Пожежа у "Вікторії": вихователька визнала провину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути