четвер, 19 грудня 2013 22:31

Пожежа на Святошині: товар з палаючого ринку винесли за півгодини
15

Фото: Фото: Андрій Жигайло

Сьогодні о 17:55 спалахнув найбільший павільйон речового ринку біля столичної станції метро "Святошин". Загорілось 700 квадратних метрів між рядами, де торгували одягом та взуттям. Вогонь був такої сили, що піднімався на десяток метрів над дахом павільйону.

Три пожежні автомобіля одразу прибули на місце та приступили до гасіння. Через щільну забудову ринку вогнеборці були змушені тягти шланги до місця пожежі через всю територію. Густий дим з іскрами валив до неба, а зарево було видно за кількасот метрів.

Виник затор на вулиці Депутатській, звідки починаються торгові ряди. Продавці почали виносити власні товари з вцілілих яток та розкладати прямо на тротуарі. За півгодини одягом та коробками зі взуттям було заставлено майже весь тротуар навпроти.

"Нікого вже майже не було, торгувати взимку закінчують о 4-5 годині дня, коли темніє. Мені подзвонили та сказали, що ми горимо, я бігом сюди. Охорони тут немає, хіба на в'їзді, вони начебто побачили вогонь. Не знаю, чи замкнуло проводку, чи хтось не виключив обігрівач. Тут тісно, ось і запалилось. Слава Богу, що до мого ряду не дійшло. Ми з чоловіком усе встигли винести, зараз він прижене авто, будемо вантажити", – розповіла Катерина, продавець курток.

Гасити вогонь приїхало 49 пожежників на 12 автомобілях. Працівники Державтоінспекції перекрили рух на вулиці Депутатській, де виник велетенський затор. Воду брали з гідрантів на вулиці. За півгодини роботи вогонь локалізували, ще через 20 хвилин повністю ліквідували.

"Полум'я знищило 700 квадратних метрів торгових площ з одягом. Зараз на місці працює слідча група з наших спеціалістів та правоохоронців. Попередні причини будуть відомі завтра, заключні висновки будуть через 10 днів", - розповіла Світлана Водолага, керівник прес-служби управління надзвичайних ситуацій столиці.

Власники торгових площ кинулись до середини перевіряти, чи їх ятки цілі. Спершу пожежники пробували не впускати до середини людей, але ті прорвались через заслон та почали виносити, що вціліло від вогню.

"Нас 100% підпалили. Само загорітись від світла не могло, бо світла не було. Воно якось так почало горіти, одразу зі всіх сторін, а не з одного місця. Тут охорони майже немає, тому ходять всі кому не лінь. Що буде з товаром, я навіть не знаю, прийдеться влазити в борги", - розповідає власниця ятки Валентина Стуленівська.

Під час пожежі крім матеріальних цінностей, з людей ніхто не постраждав. За півгодини після ліквідації продавці почали назад носити одяг та речі до вцілілих точок ринку.

Зараз ви читаєте новину «Пожежа на Святошині: товар з палаючого ринку винесли за півгодини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути