Ексклюзиви
четвер, 13 лютого 2020 10:29

Повісився українець, якого вважали найнебезпечнішим злочинцем США
6

13 лютого 2002-го у США повісився українець 27-річний Микола Солтис. Його мертвим знайшли правоохоронці в камері в'язниці міста Сакраменто - столиці штату Каліфорнія. Місцевий шериф заявив, що це було самогубство.

Автор: murderpedia.org
  Солтис кілька разів хотів накласти на себе руки
Солтис кілька разів хотів накласти на себе руки

Солтис потрапив до тюрми 30 серпня 2001-го. За 10 днів до того у своєму будинку він зарізав вагітну дружину Любов. Припускають, що того вечора подружжя посварилося, бо не могли поділити авто. Потім Микола поїхав на Ранчо Кордова до родичів. Там убив дядька, тітку і двох племінників 9 і 10 років. Згодом заїхав до матері. Забрав 3-річного сина Сергія та втік. Наступного дня хлопчика з перерізаним горлом знайшли в коробці серед сміття. У автомобілі злочинець залишив записку, в якій пояснював, що вбив рідню, бо вони "отруїли" його репутацію.

Тоді Миколу внесли до списку 10 найнебезпечніших злочинців США. Тому, хто його спіймає, обіцяли $70 тис. винагороди. Згодом українця затримали на подвір'ї матері.

Солтиса офіційно звинуватили в навмисному вбивстві з обтяжливими обставинами 7 осіб, включаючи ненароджену дитину. Йому загрожувало максимальне покарання - смертельна кара або довічне ув'язнення. Судове засідання у справі призначили на 19 березня 2002-го.

Попередньо чоловіка оглянули психіатри. Заявили, що він абсолютно здоровий і відповідає за свої дії. При цьому ще в Україні у Миколи діагностували психічний розлад, тому не взяли на службу до армії. Але американські лікарі переконували, що вбивав він свідомо.

Потрапивши до в'язниці, Солтис кілька разів намагався накласти на себе руки. У жовтні вдарив себе гостро заточеним олівцем. Але рани були нетяжкі. За кілька тижнів вистрибнув із вікна 2-го поверху, коли повертався з прогулянки. Тоді тільки пошкодив коліно. Після цього його перевели до психіатричного ізолятора. До останнього моменту злочинець відмовлявся співпрацювати з адвокатами. Просив тільки дозволити поговорити зі священником.

Микола Солтис постійно сварився із дружиною
Фото: sfgate.com
Солтиса назвали одним із найжорстокіших злочинців США
Солтис кілька разів хотів накласти на себе руки
Солтис вбив рідню на Ранчо Кордова
Солтис мав сина Сергія

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Із жінкою жорстоко розправилися біля під'їзду багатоповерхівки

У США Микола Солтис виїхав 1998-го. Проте дружину та сина забрав лише 2001-го. Був безробітнім.

"Із Миколою знайомі понад року. Тут його знають майже всі. Був людиною тихою та ніколи нікому неприємностей не доставляв", - розповідав сусід Солтиса Олег Богуш.

Проте правоохоронці вважають, що той мав схильність до насильства і раніше.

"Ще в Україні в сім'ї Солтисів сварки між подружжям неодноразово закінчувалися насильством з боку чоловіка. Вочевидь, цим пояснюється той факт, що дружина Солтиса довгий час відмовлялася приїхати у США. На відміну від чоловіка, жінка змогла влаштуватися на роботу, до якої мала була приступити у день смерті", - говорив представник управління шерифа графства Сакраменто Френк Рассел.

Під Рівним чоловік під час сварки застрелив дружину та наклав на себе руки. Подружжя жило в селі Руда-Красна. Донька не могла зв'язатися з батьками, і тому попросила сусіда перевірити їх.

Зараз ви читаєте новину «Повісився українець, якого вважали найнебезпечнішим злочинцем США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути