Ексклюзиви
пʼятниця, 12 квітня 2013 14:30

Повінь під Києвом: топить дачі депутатів і звичайних людей

Повінь під Києвом: топить дачі депутатів і звичайних людей

Вода заливає Обухівський район Київської області. У селі Підгірці городи перетворилися на озера, вулиці - на річки, а будинки (кілька сотень) заливає вода, пише Сегодня.

Місцеві розповідають, що такої повені тут ще не було. Затопило кооперативи "Механік", "Фіалка", "Метрополітен", "Мрія", "Арсеналець" - сотні будинків. Є місця, де води по пояс.

"Я вже третій день не можу під'їхати до будинку. Залишаю машину за метрів сто. Он, дивіться, мої коти Рудий і Бобтейленко на деревах і паркані сидять - гуляти їм ніде", - розповідає місцевий Василь Юхимович Корнійчук.

Вода повністю залила його двір і город.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київська повінь: столичне метро протекло, у деяких мікрорайонах води по коліно

"Картопля пропала практично у всіх. Двометрові льохи повні води. Пропав весь урожай. Цього року не буде ні полуниці, ні смородини, ні малини. Вода завдала збитків приблизно в десять тисяч гривень. Молюся, щоб не довелося ремонтувати весь будинок. У мого сусіда річка прямо в хаті. Вранці ноги з ліжка спустив - і можна мити... ", - розповідають люди.

Жінок чоловіки носять на руках.

"Я свою дружину кожен ранок і вечір ношу метрів сто, щоб ноги не промочила", - каже Василь.

Місцева продавщиця баба Люба нарікає на владу.

"У мене тільки вчора вода з дому пішла. Було залито сантиметрів на 20. А в гаражі досі калюжі. Але біля будинку вирує потік, і я вигрібаю з води сміття, щоб не забилася стічна труба під дорогою. Але що я, рятувальник?"- обурюється жінка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повінь у столиці: квартири киян вже заливає

Булькає і у льосі нардепа Володимира Яворівського, маєток якого розташований на в'їзді в селище.

"У мене затопило льох. Частину картоплі витягла дружина, а частина і закрутки так там і плавають. Води - сантиметрів на 30-40, і вона не йде. Та й канал вздовж будинку переповнений, ось-ось почне заливати двір. До речі, у нашому селищі живуть і прокурори, і міліціонери, і високі чини з Адміністрації президента", - каже Яворівський.

Місцеві мешканці впевнені, що повінь сталася через те, що в двох місцях навколо селища перекриті зливи місцевих річок Стугни і Сіверки. Вони показали ділянку біля села Таценки, де раніше працював шлюз. Зараз він заблокований плитами. А в іншому місці відведення води перекрите рукотворним звалищем вздовж водойми.

Зараз ви читаєте новину «Повінь під Києвом: топить дачі депутатів і звичайних людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути