четвер, 03 травня 2018 17:40

Повідомили причину вибухів на військових складах у Балаклії

Повідомили причину вибухів на військових складах у Балаклії
На військових складах у Балаклії знову пожежа. Фото twitter.com/slobozhanyn

Під час планових робіт зі знищення снарядів на 65-му арсеналі Збройних сил України в Балаклії Харківської області загорілася трава, через вітер вогонь швидко поширився.

Гасіння неможливе, поки триває детонація боєприпасів. Про це розповів спікер Генерального штабу ЗСУ Владислав Волошин, передає "112 Україна".

"Суха трава загорілася більше, ніж розраховували. Зараз намагаємось локалізувати пожежу", - повідомив він.

Для локалізації і гасіння пожежі залучено два пожежних танки, інженерна машина, 8 пожежних машин ДСНС України. Ще два пожежних танки на підході. З Чугуївського аеродрому піднято вертоліт для ведення повітряної розвідки. Особовий склад, який працював на території, евакуйований.

У результаті пожежі ніхто не постраждав. Жодної евакуації населення не відбувається. Про це повідомляє прес-служба поліції Харківщини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Горить ще один військовий об'єкт: залучили авіацію

"У зв'язку із надзвичайною ситуацією, яка сталася на території колишнього сховища у Балаклії, по тривозі піднятий увесь особовий склад поліції Балаклійського району. Постраждалих у результаті події немає. Порушень інфраструктури району не зафіксовано", – мовиться у повідомленні поліції Харківщини.

Правоохоронці також наголосили, що для забезпечення охорони порядку у цілодобовому режимі розроблено розрахунок сил та засобів. Для перекриття доріг задіяні сили місцевої поліції, розставлені блокпости на під'їзді до військового містечка.

3 травня у Балаклії Харківської області на військовій базі почали лунати вибухи. За попередніми даними, на полігоні планували підрив боєприпасів, але потім несподівано почали детонувати інші снаряди. Пізніше повідомили, що вибухи почались через пожежу поблизу бази. У місті заявили про евакуацію мешканців будинків, прилеглих до арсеналу.

Зараз ви читаєте новину «Повідомили причину вибухів на військових складах у Балаклії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути