середа, 27 січня 2016 12:44

Потужні обстріли та поранений військовий. Карта РНБО

Автор: mediarnbo.org
 

Ситуація на Донбасі у вівторок, 26 січня, загострилася. Внаслідок ворожих обстрілів був поранений один український боєць.

Про це на брифінгу повідомив спікер Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко, передає Gazeta.ua.

"Зросла інтенсивність ворожих обстрілів наших позицій на Донецькому та Маріупольському напрямках. Противник епізодично застосовував міномети та здійснив обстріл з танку. Сили АТО відкривали вогонь у відповідь на найбільш зухвалі провокації ворога.

На Луганському напрямку протягом минулої доби традиційно зберігалося повне затишшя.

Донецький напрямок. Тут бойовики порушували режим тиші по всій лінії фронту. Поблизу селища Зайцеве, що на північ від окупованої Горлівки, українські позиції були обстріляні ворогом із мінометів калібром 82 мм двічі за добу. Також бойовики провели потужний мінометний обстріл сил АТО поблизу Троїцького, що на південному заході від Горлівки. Тоді протягом 30 хвилин ворог випустив по наших позиціях 20 мін калібром 82 мм.

Поблизу Донецького аеропорту фіксується найбільше напруження. Там активізувалися ворожі снайпери, які провели 7 обстрілів. Там же, у районі Пісків, наші позиції були обстріляні з танка ворога.

На Маріупольському напрямку гарячими точками впродовж минулої доби були Мар'їнка та Красногорівка. У Красногорівці по наших позиціях били ворожі міномети.

НЗФ майже без перерви обстрілювали сили АТО після заходу сонця із зенітних установок, гранатометів та великокаліберних кулеметів. Внаслідок одного з таких обстрілів був поранений один наш воїн", - розповів Лисенко.

Він зазначив, що інших втрат сили АТО за минулу добу не мають.

Зараз ви читаєте новину «Потужні обстріли та поранений військовий. Карта РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути