Ексклюзиви
понеділок, 08 січня 2024 10:41

Потужна негода паралізувала частину України
30

Через погіршення погодних умов в Україні знеструмлено майже 400 населених пунктів у низці областей.

Найскладніша ситуація на Дніпропетровщині, де через налипання мокрого снігу та ожеледі без електроенергії понад 200 населених пунктів, повідомило 8 січня Міненерго.

"На ранок через сильний вітер, мокрий сніг, ожеледицю знеструмлено 396 населених пунктів у чотирьох областях. В Дніпропетровській області 202 населених пункти, в Кіровоградській - 79, в Миколаївській - 54, в Одеській - 58, в Черкаській - один. В Донецькій області понад добу - чотири", - сказано в повідомленні.

У Дніпрі трамваї сходять з рейок.

У Кривому Розі, зокрема, без світла понад 15 тис. абонентів. Котельні та насосні станції працюють на генераторах. Через обледеніння ліній не працюють трамваї та тролейбуси.

"Через екстремальні погодні умови в місті відключено від електрики тисячі абонентів, чотири котельні працюють на генераторах у режимі циркуляції води, на генераторах також працюють дві насосні станції міськводоканалу. Через зледеніння тролей не працюють тролейбуси та трамваї, швидкісний працює частково. Працюють автобуси, маршрутки, дизель-генераторні тролейбуси. Комунальні бригади та рятувальники розчищають завали дерев. Усі комунальні служби міста працюють у посиленому режимі, на дорогах працює спеціальна техніка", - заявив голова Ради оборони міста Олександр Вілкул.

Потужна негода паралізувала низку областей України
Фото: соцмережі
Потужна негода паралізувала низку областей України
Потужна негода паралізувала низку областей України
Потужна негода паралізувала низку областей України
Потужна негода паралізувала низку областей України

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні оголосили штормове попередження

Зараз вся Вінниця стоїть у заторах через погано почищені дороги. По місту фіксується значна кількість ДТП. Ускладення руху спостерігається зокрема на: Соборній, Коцюбинського, Нечая, Хмельницькому шосе.

Хуртовина триває на Полтавщині. Дорожні служби продовжують роботу. На місцевих автошляхах протягом доби працювали 32 одиниці техніки, нині чергує 21.

"Снігоприбиральна техніка на Львівщині працювала напередодні ввечері та впродовж усієї ночі. На автомобільних дорогах чергували 124 одиниці техніки. Відтак використали понад 1545 т піщано-соляної суміші. Зараз ускладнень у русі немає, однак місцями на автошляхах - намерзання та ожеледиця. Будьте уважні за кермом", - пише Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Львівській області.

У Краматорську комунальники працюють над прибиранням міста від снігу. Засипало не лише дороги - виконуються роботи з розчищення від снігу пішохідних тротуарів, зупинок, місць загального користування.

На 8 січня прогнозують складні погодні умови у центральних, східних, південних областях та на Прикарпатті, у східній частині та на півдні. Очікуються сніг, сильний вітер, ожеледиця, хуртовини, мокрий сніг, налипання мокрого снігу. На півдні можливий дощ, повідомила синоптикиня Наталка Діденко.

Зараз ви читаєте новину «Потужна негода паралізувала частину України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути