Ексклюзиви
субота, 23 липня 2022 13:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Після ударів ЗСУ окупанти почали маскувати боєприпаси під "гуманітарку"

Після ударів ЗСУ окупанти почали маскувати боєприпаси під "гуманітарку"
Окупанти запроваджують додаткові обмеження для дислокованих у Херсоні підрозділів. Фото: t.me/DIUkraine

Окупанти почали завозити боєприпаси під виглядом "гуманітарної допомоги" після ударів Збройних сил України по ворожих складах у Херсонській області.

Противник доставляє боєприпаси на територію України під виглядом цивільних вантажів, повідомило 23 липня Головне управління української розвідки.

"Після низки ударів ЗСУ по складах боєприпасів рашистів, розташованих на тимчасово окупованих територіях Херсонської області, Росія маскує воєнні вантажі. Зокрема, до Херсонської області заїхали понад 20 "цивільних" вантажівок КамАЗ. Усі вони пофарбовані в білий колір із нанесеними на двері кабіни прапорами РФ та символікою політичної партії "Єдина Росія". Реальний доставлений вантаж – боєприпаси ствольної артилерії та РСЗВ", – ідеться у повідомленні.

Нові склади боєприпасів облаштовують у цивільних будівлях – закладах культури та освіти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Панічні настрої окупантів вплинули на хід війни в Україні

"Одночасно окупанти запроваджують додаткові обмеження для дислокованих у Херсоні підрозділів. Зі стройового плацу Херсонського факультету Одеського державного університету внутрішніх справ (школа поліції) прибрали легкову та вантажну техніку, яка кілька місяців стояла там. Особовий склад розміщується на першому поверсі та у підвальному приміщенні. Пересувається територією у вечірній та нічний час", – звітує ГУР.

У зв'язку з очікуванням обстрілів з боку ЗСУ периметр посилено охороняють. Окупанти виставили позиції снайперів, які постійно спостерігають за приватними та багатоповерховими будинками. У випадку виявлення у вікнах місцевих жителів, у квартиру терміново направляють групу військових для перевірки мешканців на предмет співпраці з українськими спецслужбами. Проводять обшуки житла, вилучають телефони, тощо.

"Загалом, у зв'язку із завданням масованих вогневих ударів з боку ЗСУ, військовослужбовцям першої та другої армійських корпусів збройних сил РФ заборонили переміщення військової техніки у світлу пору доби під час перевезення особового складу та військових вантажів. Проводяться роботи з переобладнання наявних транспортних засобів для пересування у темний час доби, а також здійснюється маскування транспорту. Аналогічні заходи також мають провести інші підрозділи російських окупаційних військ", – додали у відомстві.

Збройні сили України минулого тижня звільнили кілька населених пунктів у Херсонській області.

ЗСУ готуються до контрнаступу на Херсон. Цьому сприяють точкові удари захисників по складах боєприпасів російських військ у тимчасово захопленій Херсонській області.

10 липня ракетно-артилерійські підрозділи ЗСУ знищили пункт управління Росгвардії під Херсоном, а також чотири склади з боєприпасами в різних районах області. Там міг загинути один із топофіцерів окупантів – полковник Росгвардії Олександр Нечипуренко.

Українські військові тісно співпрацюють із херсонськими партизанами, які координують і наводять на знищення складів в області. В загарбників не залишилося безпечного місця в області, де вони могли б розташовувати свої боєкомплекти та ремонтувати бронетехніку.

У приміщенні Херсонського драматичного театру ім. Миколи Куліша створили склад артилерійських боєприпасів. Розвантаження вантажних автомобілів поряд із театром проводилось у ніч на 12 липня. Здійснюється посилена охорона приміщення театру, проводиться патрулювання скверу та вулиць довкола нього.

Зараз ви читаєте новину «Після ударів ЗСУ окупанти почали маскувати боєприпаси під "гуманітарку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути