четвер, 19 серпня 2021 08:40

Пошуки не дали результату: четверо дітей не повернулися з лісу

Пошуки не дали результату: четверо дітей не повернулися з лісу
На Закарпатті зникли четверо дітей. Пішли в ліс збирати чорницю й не повернулися. Їх шукали усю ніч, але поки безрезультатно. Фото: t.me/dsns_telegram

Увечері 18 серпня поблизу села Порошкове Ужгородського району на Закарпатті зникли четверо дітей.

5-річна Людмила, 6-річний Микола, 7-річна Марія та 8-річна Даніела пішли в ліс збирати чорницю й не повернулися. Їхні життя під загрозою. Вночі температура в лісі опускалася до +9°C, повідомив міністр МВС Денис Монастирський.

"Активізували сили поліції, рятувальників і Нацгвардії. Створили штаб із пошуку дітей. Крім правоохоронців до пошуків приєдналися волонтери з місцевих жителів. Також використовують службових собак і коптери", - розповів Монастирський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загублений на Говерлі 6-річний хлопчик розповів, як блукав 30 год.

Прикмети дітей: Микола - чорноволосий, худорлявий. Одягнений у чоботи, чорний светр, чорні спортивні штани. Людмила - блондинка, худорлява. Одягнена в синю сукню та чоботи. Марійка - блондинка, худорлява. У спортивному костюмі й чоботах. Даніела - світловолоса, худорлява. Одягнена в чорну сукню та чоботи.

Усіх, кому щось відомо про долю дітей, просять телефонувати 101 або 102.

Станом на 08:00 19 серпня пошуки дітей тривають, додали в Державній службі з надзвичайних ситуацій. Загалом до пошукових робіт залучили 73 людини, вісім одиниць техніки, дві собаки.

6-річний Олексій Стефанців із Коломиї 30 год. блукав горами. Із родичами пообіді 14 серпня вирушив на Говерлу з бази Заросляк. Ішли найлегшим "зеленим" маршрутом завдовжки майже 5 км. Дитина загубилася на першому ж кілометрі, але рідні це зрозуміли тільки за 2 год. Намагалися шукати самотужки, потім викликали рятувальників. О 23:00 заявили до поліції. Знайшли Олексія увечері 15 серпня. Хлопчика помітили двоє волонтерів із Коломиї на вершині гори Велика Козмецька. Це на межі Івано-Франківської та Закарпатської областей. Від стежки на Говерлу хлопчик відійшов убік на понад 2 км.

Зараз ви читаєте новину «Пошуки не дали результату: четверо дітей не повернулися з лісу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути