середа, 17 лютого 2021 15:52

Посадовці Укрзалізниці привласнили понад 4,5 млн грн
3

Службових осіб Укрзалізниці звинувачують у розтраті понад 4,5 млн грн державних коштів.

Посадових осіб одного зі структурних підрозділів Південно-Західної Укрзалізниці розкрадали кошти, які виділялися на ремонт та облаштування зони очікування для пасажирів на приміському вокзалі, повідомляє Нацполіція.

"Аби привласнити гроші, вони оформили низку договорів на виконання підрядних робіт. Фактично ремонт зробили власними силами, а кошти перерахували іншим комерційним структурам за начебто виконані роботи. Сума завданих збитків становить понад 4,5 мільйона гривень", - заявив начальник Департаменту захисту інтересів суспільства і держави Нацполіції Євген Макаров.

Фото: npu.gov.ua

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У рідному місті Зеленського знайшли розтрату на 5,3 млн грн

Правоохоронці провели 7 обшуків на території міста Києва, Київської та Чернігівської областей. За місцем роботи та проживання фігурантів правоохоронці вилучили бухгалтерію та документи, що свідчать про злочинну діяльність, а також комп'ютерну техніку, електронні носії інформації та інші речові докази.

Відкрили кримінальну справу за фактом розтрати майна в особливо великих розмірах, триває досудове розслідування. Посадовцям загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Укрзалізниця намагається витягнути з кишень українців 100 млн

Групу посадових осіб митниці Тернопільщини підозрюють у розтраті вилученого майна. Серед них керівника управління, начальника та заступників відділів, слідчого та інспектора. Економічна експертиза показала, що державний бюджет недоотримав понад 120 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Посадовці Укрзалізниці привласнили понад 4,5 млн грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути