Ексклюзиви
понеділок, 23 березня 2015 13:34

Порошенко доручив роззброїти "бійців Коломойського" в будівлі "Укрнафти" - Наливайченко

Порошенко доручив роззброїти "бійців Коломойського" в будівлі "Укрнафти" - Наливайченко
Фото: ukr.segodnya.ua

Президент України Петро Порошенко доручив правоохоронцям роззброїти всіх осіб, що знаходяться в будівлі "Укрнафти".

Про це повідомив глава Служби безпеки України Валентин Наливайченко на брифінгу в понеділок у Києві.

"Ми підтверджуємо незаконну діяльність групи осіб, у тому числі зі зброєю, яку зафіксувала і МВС, і журналісти, ми підтверджуємо, що діяльність так званої структури "Січ", яка називалася в тому числі "Крок" - це ті підприємства, які створені в Дніпропетровську. Ми підтверджуємо, що жодних законних підстав для діяльності цієї структури в Україні немає І найближчим часом - .. є вже чіткі вказівки і президента, і, я так розумію, генеральний прокурор буде контролювати, щоб, по-перше, кожна людина, причетна до знаходження в "Укрнафті", повинна бути роззброєна, якщо й були дозволу - вони повинні бути скасовані", - розповів він.

За словами Наливайченка, СБУ готова допомогти міліції у затриманні кожної людини, а також "броньованих КРАЗів без номерів, що з'явилися в центрі Києва".

Нагадаємо, з понеділка ПАТ "Укрнафта" посилила заходи безпеки, пов'язані з ризиками комерційної діяльності: "Товариство працює в звичайному режимі. Заходи безпеки посилені у зв'язку з ризиками комерційної діяльності".

У неділю, 22 березня, біля центрального офісу компанії в Києві були змонтовані металеві огорожі, посилена охорона. Після інциденту на минулому тижні навколо "Укртранснафти" ще одним конфліктним вогнищем стала "Укрнафта".

Народні депутати та журналісти стверджували, що вхід в будівлю заблокували люди, що представилися бійцями полку патрульної служби міліції особливого призначення "Дніпро-1" МВС України. Проте колишній командир батальйону, народний депутат України (фракція "Народний фронт") Юрій Береза ​​спростував цю інформацію.

Пізніше в "Укрнафті" перебував народний депутат Мустафа Найєм від фракції "Блок Петра Порошенка" і повідомив, що в приміщенні знаходяться співробітники охоронної компанії, співзасновником якої є сама "Укрнафта". За його даними, ці охоронці не мають права на носіння зброї. До приміщення "Укрнафти" також прибув губернатор Дніпропетровської області Ігор Коломойський.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко доручив роззброїти "бійців Коломойського" в будівлі "Укрнафти" - Наливайченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути