субота, 22 липня 2023 07:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Понад 40 бойових зіткнень за добу: у ЗСУ розповіли про ситуацію на фронті

Понад 40 бойових зіткнень за добу: у ЗСУ розповіли про ситуацію на фронті
Українські війська відбивають атаки противника на основних ділянках фронту. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські загарбники зосереджують основні зусилля на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках.

Минулої доби на фронті відбулось понад 40 бойових зіткнень. Про це вранці 22 липня повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Без суттєвих змін поки залишається ситуація на Волинському та Поліському напрямках. Ознак формування наступальних угруповань ворога там не виявлено.

Сіверський та Слобожанський напрямок

Противник здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 15 населених пунктів. Постраждали, зокрема, Гончарівське Чернігівської області. А також Стукалівка, Біловоди, Степне, Морозова Долина Сумської області та Гатище, Вовчанські Хутори, Бочкове, Кругле і Бударки на Харківщині.

Куп'янський напрямок

Українські війська стійко тримають оборону. Під артилерійськими і мінометними обстрілами противника були Красне Перше, Новомлинськ, Куп'янськ, Новоосинове та Синьківка Харківської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донбасі українці знищують окупантів, ведуть поступальний наступ

Лиманський напрямок

Противник вів безуспішні наступальні дії в районах Надії, Макіївки, Невського Луганської області та Серебрянського лісу і Діброви на Донеччині. Завдав авіаційних ударів в районах Серебрянського лісу, Спірного та Діброви Донецької області. З артилерії ворог обстріляв Невське і Білогорівку на Луганщині та Торське, Верхньокам'янське, Спірне і Роздолівку в Донецькій області.

Бахмутський напрямок

Під щільним вогнем артилерії противника українські захисники успішно відбили ворожі атаки в районі Григорівки. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали понад 15 населених пунктів.

Авдіївський напрямок

Українські воїни успішно відбили атаки російських військ в районі Первомайського Донецької області. Противник завдав авіаційних ударів біля Авдіївки. У той же час ворог здійснив артилерійські обстріли понад 15 населених пунктів.

Мар'їнський напрямок

Сили оборони України продовжують стримувати наступ російських військ в районах Красногорівки та Мар'їнки. Противник здійснив обстріли понад 15 населених пунктів. Постраждали, зокрема, Мар'їнка, Георгіївка, Максимільянівка, Гостре, Побєда та Новомихайлівка Донецької області.

Шахтарський напрямок

Російські загарбники безуспішно намагалися наступати в районах Новомихайлівки та Благодатного Донецької області. Здійснили обстріли понад 10 населених пунктів. Зокрема, під вогонь потрапили Вугледар, Пречистівка, Нескучне та Благодатне.

Запорізький та Херсонський напрямки

Противник зосереджує основні зусилля на недопущенні подальшого просування українських військ. Завдав авіаційного удару в районі Козацького Херсонської області. Артилерійських обстрілів зазнали понад 30 населених пунктів. Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах.

Минулої доби авіація Сил оборони України завдала 14 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки росіян.

Трьох ударів українські війська завдали по зенітно-ракетних комплексах противника. Про це вранці 22 липня повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Понад 40 бойових зіткнень за добу: у ЗСУ розповіли про ситуацію на фронті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути