неділя, 29 липня 2018 19:20

Поляк влаштував акт вандалізму на військовому цвинтарі у Львові

Поляк влаштував акт вандалізму на військовому цвинтарі у Львові
Чоловік пошкодив статуї на "Меморіалі орлят". Фото: Zaxid.net

У Львов громадянина Польщі затримали за пошкодження архітектурного елементу на території польського військового меморіалу на Личаківському цвинтарі.

Він пошкодив щити довкола скульптур левів на території поховань "Львівських орлят" - молодих львівських поляків, які воювали проти влади Західноукраїнської народної республіки та Української галицької армії у 1918-1919 роках.

"Порушник визнав провину. За результатами засідання його оштрафували на 85 грн за статтею "Дрібне хуліганство", ще йому потрібно сплатити 340 грн судового збору", - зазначили в прес-службі Львівської міської ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польський уряд хотів використати фото зруйнованого села проти українців

"Затриманий за пошкодження щитів на території польських військових поховань - мешканець Польщі. На судовому засіданні був також присутній представник Генерального консульства Республіки Польща у Львові", - повідомив директор комунального підприємства "Музей "Личаківський цвинтар" Михайло Нагай.

Російська ФСБ ініціювала "війну пам'ятників" між Україною та Польщею, вважає історик та публіцист Олександр Зінченко. Ключовою проблемою хвилі вандалізму проти українських пам'ятників Зінченко вважає відсутність засудження таких дій з боку офіційних органів влади Польщі.

Зараз ви читаєте новину «Поляк влаштував акт вандалізму на військовому цвинтарі у Львові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути