субота, 17 серпня 2019 16:24

Поліція затримала банду, що привласнювала державне майно

Поліція затримала банду, що привласнювала державне майно
Затриманих підозрюють у створенні злочинної організації, шахрайстві, відмивання доходів, службовому підробленні, зловживанні владою. Фото: Українська правда

Правоохоронці затримали 7 учасників злочинної групи, яка займалася незаконним заволодінням нерухомого майна. Серед них – два адвокати та екс-керівник органів юстиції Києва, повідомляють у столичній прокуратурі.

Їх підозрюють у розкрадання державного та комунального майна на суму 1,5 мільярда гривень.

Упродовж 2017-2019 років учасники злочинної групи з використанням підроблених документів та електронних ключів доступу до Держреєстру речових прав на нерухоме майно заволоділи земельними ділянками, житловими і нежитловими приміщеннями.

Щоб приховати злочинне походження майна учасники схеми подавали позовні заяви з використанням підроблених документів і за сприяння суддів Донецької та Херсонської областей отримували позитивні рішення у цивільних справах. Після цих рішень реєстрували крадене майно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліція розкрила корупційну схему в Інституті раку

У прокуратурі пояснили, що мова йде про десятки об'єктів нерухомості.

17 серпня за місцем роботи та проживання фігурантів, а також у судах та за місцем мешкання кількох суддів у Києві, Київській області та Херсоні провели 30 одночасних обшуків.

У фігурантів вилучили підроблені документи, штампи, печатки підприємств, гроші та інші речові докази.

Затриманих підозрюють у створенні злочинної організації, шахрайстві, відмивання доходів, службовому підробленні, зловживанні владою.

Співробітники Служби безпеки України в Умані затримали громадянина Ізраїлю Амоса Дов Сільвера, якого підозрюють у наркоторгівлі. 15 серпня він втік з аеропорту "Бориспіль" в Києві.

Зараз ви читаєте новину «Поліція затримала банду, що привласнювала державне майно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути