пʼятниця, 04 травня 2018 13:14

Поліцейські катували людей і відбирали квартири

Поліцейські катували людей і відбирали квартири
Працівники СБУ затримують ріелтора, який входив у злочинне угруповання. Фото: прес-служба СБУ

Двоє працівників поліції у Херсоні організували банду, яка відбирала нерухомість у місцевих мешканців.

Своїх жертв правоохоронці вибирали серед осіб з алкогольною або наркотичною залежністю. Під час розслідування кримінальних проваджень з'ясовували, хто з фігурантів справи є власником майна. Щоб привласнити його, використовували тортури та фабрикацію кримінальних проваджень.

"Працівники поліції також організували штучне кримінальне переслідування громадян під надуманими приводами. Для реєстрації сфабрикованих проваджень вони підкидали потерпілим заборонені до вільного обігу речі та фальсифікували показання через "довірених" свідків. Для забезпечення підписання документів на відчуження нерухомості піддавали їх жорсткому фізичному впливу. Вивозили потерпілих у віддалені райони міста, де насильно утримували, піддавали тортурам та побиттю", – йдеться в повідомленні СБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Із декларації судді "зник" елітний маєток

Після отримання "згоди", використовували підроблені документи та зв'язки в органах місцевого самоврядування. Виписували з квартир законних мешканців житла, у тому числі дітей. Далі третій активний учасник угруповання – ріелтор, оформлював необхідні документи для перереєстрації майна і його перепродажу.

Саме ріелтора затримали працівники СБУ у Херсоні під час переоформлення пакета документів на чергову квартиру.

"При обшуках за місцями роботи та проживання фігурантів справи правоохоронці вилучили документи щодо виписки/прописки мешканців з незаконно відчуженого житла. Матеріали кримінального провадження, яке розслідувалося у відношенні жертви, кілька десятків паспортів громадян України з ознаками підроблення та підроблені печатки державних органів. Зокрема одного з посольств України, органів влади та місцевого самоврядування, їх виконавчих комітетів та комунальних підприємств, судів та міграційної служби", – повідомили у спецслужбі.

Ріелтору повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання). Йому загрожує позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років із конфіскацією майна. Тривають слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності співробітників поліції та інших співучасників оборудки.

У столиці група зловмисників під виглядом поліцейських грабувала іноземців. Зловмисники шукали своїх жертв у розважальних закладах, після чого дівчина знайомилась із іноземцем. Через деякий час вона призначала зустріч в орендованій квартирі, а коли іноземець залишався з дівчиною наодинці, до помешкання вривались її спільники, переодягнені у форму поліції.

Зараз ви читаєте новину «Поліцейські катували людей і відбирали квартири». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути