вівторок, 05 травня 2020 16:56

Поліцейські 4 години катували 18-річного хлопця

Поліцейські 4 години катували 18-річного хлопця
На Донеччині трьох поліцейських звинуватили в тортурах. Фото: pixabay.com

Трьох оперуповноважених відділу кримінальної поліції Краматорського відділу поліції ГУ Нацполіції в Донецькій області звинуватили в катуванні, вчиненому за попередньою змовою групою осіб.

За інформацією пресслужби Державного бюро розслідувань, слідство встановило, що в грудні 2019 року один з оперуповноважених отримав доручення слідчого на проведення допиту особи в межах розслідування кримінального провадження за фактом шахрайства.

Після того як 18-річний потерпілий з'явився на виклик, правоохоронець провів його до службового кабінету, де на них уже чекали ще двоє оперуповноважених. Без висунення будь-яких вимог поліцейські почали бити потерпілого, вимагаючи визнати вину у скоєнні злочину, до якого той не був причетний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Насилля над дітьми у фільмі "Дау": стало відомо, хто дав дозвіл на зйомку

Вони примушували його ставати лицем до стіни та били гумовим кийком, погрожували електрошокером, зв'язували руки та ноги клейкою стрічкою, позбавляли можливості дихати, притискаючи поліетиленовий пакет до обличчя. Катування тривали майже 4 години, але не призвели до бажаного для поліцейських результату.

Наразі обвинувальний акт щодо зловмисників вже скеровано до суду. У разі доведення їхньої вини їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

Більшість звільнених під час нещодавнього обміну полоненими між Україною та ОРДЛО заявили про тортури, фізичне та психологічне насильство щодо них з боку терористів, яких фінансує Росія.

Зараз ви читаєте новину «Поліцейські 4 години катували 18-річного хлопця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути