субота, 16 липня 2022 05:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Показали росіян-командирів підводних човнів, з яких обстрілюють Україну
21

Журналісти з'ясували прізвища росіян-командирів ворожих підводних човнів, з яких обстрілюють Україну.

Удар по Вінниці 14 липня російські терористи завдали високоточними керованими ракетами "Калібр" з підводного човна в Чорному морі. Від обстрілу загинули щонайменше 23 людини. Фото і профілі всіх капітанів російських підводних човнів знайшли "Наші гроші. Львів".

Чорноморська дивізія підводних човнів сьогодні включає шість субмарин проєкту 636.3: "Ростов-на-Дону", "Краснодар", "Старий Оскол", "Великий Новгород", "Колпино" і "Новороссийск".

Підводний човен "Ростов-на-Дону"

Командиром підводного човна "Ростов-на-Дону" значиться Алєксандр Алєксєєвич Алєксандров, капітан 3 рангу. Як командир згадується у журналі "Морской сборник" за вересень 2021 року.

  Алєксандр Алєксандров з сином Владиславом
Алєксандр Алєксандров з сином Владиславом

У Алєксандрова є дружина Марина і 12-річний син Владислав. У 2013 році, коли Росія почала формувати чорноморський флот підводних човнів, дослужився до старшого помічника капітана. А вже у 2017 році був призначений командиром на підводний човен "Ростов-на-Дону".

  Алєксандр Алєксандров (праворуч) з дружиною Мариною і сином
Алєксандр Алєксандров (праворуч) з дружиною Мариною і сином

Того ж року його син Владислав пішов у перший клас в севастопольскій школі, про що радісно повідомила в своєму профілі у ВКонтакті мама капітана Татьяна Алєксандрова. Вона активно висвітлює своє життя в соцмережі і називає себе "щасливою бабусею".

Живе у селі Сасиколи, що в Астраханській області, хоча рідним вказує місто Йошкар-Ола, що є столицею Республіки Марій Ел. Тут досі мешкає і брат капітана Юрій Алєксандров.

  Родина Алєксадрових, тимчасово окупований росіянами Севастополь
Родина Алєксадрових, тимчасово окупований росіянами Севастополь

Дружина Марина Алєксандрова хоч і користується сторінкою у ВКонтакте, але заховала її від сторонніх. Ймовірно, через роботу чоловіка, бо фігурує під ніком Марина Сашина. Закритий профіль і в самого капітана.

"Ростов-на Дону" – перший підводний човен в історії ВМС РФ, що вдарив ракетами по реальному противнику. У грудні 2015 року всі випущені з її торпедних апаратів "Калібри" знайшли свої цілі в Сирії", – писали російські ЗМІ.

"В нашей работе главное – выполнение поставлених задач", – каже в інтерв'ю для "Авто Радио" Алєксандров.

Підводний човен "Колпино"

Командиром підводного човна "Колпино" є капітан 2 рангу Сєргєй Вікторовіч Нєрусін. Це дані станом на грудень 2021 року.

  Сєргєй Нєрусін ліворуч
Сєргєй Нєрусін ліворуч

У 2020-му Нєрусін розповів журналістам, що на підводних човнах служить 15 років, пройшов шлях від інженера-обчислювача до командира. Був помічником командира на човні "Ростов-на-Дону". А ще хвалився "успішним ураженням цілей на об'єктах терористів у Сирії".

Нєрусін народився 14 липня 1983 року. Журналісти встановили його дружину – Єкатєріну Нєрусіну (23 грудня 1983 року народження).

  Нєрусін з родиною
Нєрусін з родиною

У ВКонтакті вона має закритий профіль, а в Однокласниках ховається за прізвищем "Катарова". Там вона пише, що живе у Севастополі, а раніше у ВКонтакте місцем проживання вказувала Санкт-Петербург. Донька капітана Анастасія теж чомусь не вказує справжнє прізвище – "Рудницкая". Мати капітана звати Надєжда Нєрусіна (Мєдвєдєва), вона живе у Тамбові.

Фото капітана ретельно приховують. Фото у ВКонтакте виклала "хрещена мати" підводного човна, депутатка Єлєна Кісельова. Праворуч від Нєрусіна його дружина, а ліворуч – донька.

 
 

Підводний човен "Старый Оскол"

32-річний капітан-лейтенант Алєксандр Дудукін став командиром човна у серпні 2021 року. А перед тим був старшим помічником "Новороссийск" ще у званні старшого лейтенанта.

  Алєксандр Дудукін
Алєксандр Дудукін

Народився він 13 листопада 1990 року. У 2010 році його друг Дєніс Бєлов, запостив у ВКонтакте низку фото, які показують як виглядав майбутній капітан в юності.

  Алєксандр Дудукін (праворуч)
Алєксандр Дудукін (праворуч)

Дудукін видалив свій профіль у ВКонтакте, як і його дружина. Його кузина Альона Апрєлєва запостила фото "брата з дружиною" в "Одноклассники".

  Алєксандр Дудукін з дружиною
Алєксандр Дудукін з дружиною

В офіційних згадках про капітана Дудукіна пишуть, що він на флоті з 2013 року. У 2018-у став наймолодшим старшим помічником в окремій бригаді Чорноморського флоту – тоді йому було 27 років.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Горіти вам у пеклі, рашисти" – українські спортсмени про обстріл Вінниці

Підводний човен "Великий Новгород"

Командиром човна є капітан 2 рангу Сергєй Михайлов. Він народився 15 квітня 1983 року. У приватному житті капітан людина закрита – у всякому випадку на даний час закритим є його профіль у ВКонтакте.

А от медіа про нього пишуть. Щоправда, завдяки іншій, більш медійній особі – такій собі Ларісі Сєргухіній. Сєргухіна – одна з найбагатших депутаток обласної думи міста Новгород від партії "Единая Россия". Кілька років тому вона стала ньюз-мейкером для російських медіа – всі надрукували фото, як її поцілував президент країни-агресорки РФ Володимир Путін.

Також її називають "хрещеною човна" – в РФ є така традиція, якщо човен названо на честь міста, то місто бере над ним "шефство".

  Капітан 2 рангу Сергєй Михайлов з депутакою Ларісою Сєргухіною
Капітан 2 рангу Сергєй Михайлов з депутакою Ларісою Сєргухіною

У липні 2021 року Сєргухіна в черговий раз приїжджала в тимчасово окупований Севастополь до "хрещеного" човна і привезла екіпажу пам'ятні медалі – одну з них вручила капітану Сєргєю Михайлову.

  Капітан 2 рангу Сергєй Михайлов
Капітан 2 рангу Сергєй Михайлов
  Сергєй Михайлов з родиною та друзями
Сергєй Михайлов з родиною та друзями

Підводний човен "Новороссийск"

У 2021 році командиром підводного човна "Новороссийск" був Равіль Кірєєв, але наша розвідка у березні цього року розповіла, що човном керує капітан третього рангу Ігорь Швєда, 7 вересня 1988 року народження.

  Швєда з родиною. Фото із соцмереж
Швєда з родиною. Фото із соцмереж

Батьки капітана живуть у Мурманській області.

  Ігорь Швєда і дружина Ольга
Ігорь Швєда і дружина Ольга

Підводний човен "Краснодар"

"Краснодаром" командує капітан другого рангу Ржицкій Станіслав Леонідовіч – останні згадки про нього є в пресі за 2020 рік.

  Станіслав Ржицкій
Станіслав Ржицкій

Народився 18 грудня 1980 року, закінчив школу в Читі, а потім – Санкт-Петербурзький військово-морський інститут, живе в Севастополі, – ось що коротко можна дізнатись із його профілю в "Одноклассники". А ще – дуже любить їздити на велосипеді. У ВКонтакте його профіль навпаки закритий. До того, як отримав в управління "Краснодар", був командиром човна "Алроса".

 

Наказ цим особам міг віддати начальник штабу 4 окремої бригади підводних човнів Чорноморського флоту Алєксєй Пашинін, капітан 3-го рангу, пишуть журналісти.

За даними російських ЗМІ, він був призначений на цю посаду у серпні 2021 року, а до того з 2018 року, командував підводним човном "Старый Оскол". Ще раніше був старшим помічником підводного човна "Великий Новгород". Пашиніну 40 років, він народився у Севастополі, але виріс у гарнізоні в Мурманській області, де служив його батько.

  Алєксєй Пашинін
Алєксєй Пашинін

Заступником Пашиніна є Константін Табачний, капітан 2 рангу, командир Севастопольского дивізіону підводних човнів.

  Константін Табачний
Константін Табачний

У 1992 році він закінчив Військово-морський інститут радіоелектроніки в Санкт-Петербурзі і був призначений на посаду командира гідроакустичної групи човна ПЛ Б-871, який пізніше будуть називати "Алроса". Він до 2013 року був єдиним підводним човном Чорноморського флоту.

Тут Табачний прослужив 11 років, з яких шість років командував дизельним підводним човном, який проте не виходив в море. Але у 2014 році росіяни почали створювати чорноморську бригаду підводних човнів. Першим човном став "Новороссийск", який з пафосом спустили на воду у серпні 2014 року, і Табачний став її командиром.

У Табачного є дружина Тат'яна, син Дмітрій і донька Анастасія.

  Анастасія Табачна
Анастасія Табачна

Власне, донька єдина з родини, хто є активною користувачкою соціальних мереж. Цього року Анастасія Табачна закінчила школу №23 у Севастополі.

Російські окупанти обстріляли Вінницю вранці 14 липня. Росіяни стріляли з акваторії Чорного моря, гатили крилатими ракетами "Калібр" з підводного човна.

Епіцентр вибуху - автостоянка у центрі міста, де було багато автомобілів. На місці виявили залишки двох ракет.

Тюрма – це найкраще, що очікує російських терористів, сказав президент Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Показали росіян-командирів підводних човнів, з яких обстрілюють Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути