понеділок, 26 вересня 2022 19:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Показали агентуру Путіна з Венесуели, Чехії, Словаччини, Нідерландів, Німеччини і Франції
6

Діа Надер з Венесуели в якості "спостерігача" приїхала на окуповану частину Запорізької області.
Фото: Bihus.info
Ще один так званий спостерігач – колишній редактор чеської комуністичної газети "Haló noviny" Роман Блашко.
"Спостерігати" на Луганщину приїхала "журналістка" з Нідерландів Сонья ван ден Енде.
Томас Репер, який називає себе німецьким журналістом і майже ідеально володіє російською мовою, як "спостерігач" приїхав на окуповану територію Херсонської області.
Андре Мішеля Клода Шанклю окупанти представляють "спостерігачем" у Донецькій області.

"Міжнародними спостерігачами" на псевдореферендумах на окупованих територіях України виявилися прихильниками президента країни-агресорки Російської Федерації Володимира Путіна й російськими пропагандистами.

Одним з елементів цього фарсу стало запрошення на фейкові "референдуми" так званих іноземних спостерігачів. Про це повідомили Bihus.info.

Діа Надер з Венесуели в якості "спостерігача" приїхала на на окуповану частину Запорізької області. З її присутності росіяни зробили ледь не сенсацію – у перші дні голосування Надер активно цитували чи не всі основні пропагандистські медіа.

Надер народилася в Лівані, освіту здобувала в радянському університеті Дружби Народів імені Патріса Лумумби в Москві.

2019 року Надер була повіреною у справах посольства Венесуели в Сербії і заявляла, що "Косово – історична частина Сербії", а "Крим – історична частина Росії".

Інші її висловлювання стосуються засудження США за війну в Югославії і розпалювання ворожнечі в інших країнах. Ці тези нині активно використовують російські пропагандисти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шредер на зарплаті у Путіна – посол Німеччини

Ще один так званий спостерігач – колишній редактор чеської комуністичної газети Haló noviny і політик Роман Блашко.

Він критикував владу Чехії за "зіпсовані стосунки з Росією", а для чеської аудиторії опублікував матеріал про збитий 2014-го літак МН17, в якому відбілював Росію.

"Спостерігачем" у Луганську область приїхала політолог Любіца Блашкова зі Словаччини.

Вона є президентом Словацької асоціації випускників російських і радянських вузів, свого часу закінчувала Волгоградський державний педагогічний і Московський державний педагогічний інститути.

"Спостерігати" на Луганщину приїхала "журналістка" з Нідерландів Сонья ван ден Енде, яка відома пропагандистськими висловлюваннями.

Раніше вона писала про події травня 2014 року в Одесі, де за класикою російської пропаганди розповідала про те як "фашисти спалили будівлю профспілок".

У травні взяла участь у так званому престурі з росіянами на окупованих територіях.

Томас Репер, який називає себе німецьким журналістом і майже ідеально говорить російською мовою, як "спостерігач" приїхав на окуповану територію Херсонської області.

У коментарях пропагандистським російським медіа вихвалявся, що від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну він вже увосьме приїжджає на окуповану територію.

Андре Мішель Клод Шанклю – француз, є президентом некомерційної організації "Колектив Франція – Росія". Його окупанти представляють "спостерігачем" у Донецькій області.

На фото в соцмережах він – зі стікером у вигляді російського триколору, із самим російським триколором або ж з георгіївською стрічкою на грудях.

Білорусь, Сирія, Єгипет, Бразилія, Венесуела, Уругвай, Тоґо й Південно-Африканська Республіка фактично стали співучасниками фейкових "референдумів", які російські окупанти проводять на захоплених територіях України.

У липні президент України Володимир Зеленський розкритикував президента Бразилії Жаїра Болсонару.

Україна вимагає провести термінове засідання Ради безпеки ООН через фейкові псевдореферендуми, заявили в МЗС.

Зараз ви читаєте новину «Показали агентуру Путіна з Венесуели, Чехії, Словаччини, Нідерландів, Німеччини і Франції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути