неділя, 25 вересня 2022 13:41

Спецтема: Війна Росії проти України

Білорусь, Венесуела, Уругвай: хто засвітився на псевдореферендумах Росії

Білорусь, Венесуела, Уругвай: хто засвітився на псевдореферендумах Росії
Одна з так званих дільниць псевдореферендуму Росії. Фото: Еспресо

Білорусь, Сирія, Єгипет, Бразилія, Венесуела, Уругвай, Тоґо й Південно-Африканська Республіка фактично стали співучасниками фейкових референдумів, які Росія проводить на окупованих територіях України. Про це повідомило Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Представники цих країн виконують роль іноземних "спостерігачів".

"Окупаційна російська влада цими днями робить неабиякі спроби за будь-яку ціну провести на тимчасово окупованих територіях свої псевдореферендуми. І наполягає на тому, що вони будуть прозорими й легітимними. Для цього навіть покликала іноземних спостерігачів. Фактично вони беруть участь у колективному злочині проти суверенної незалежної держави Україна", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З кожним днем ЗСУ дедалі ближче до Луганщини – Гайдай

Окрім поіменного списку всіх учасників цього злочину, українські органи влади мають також точні адреси всіх псевдодільниць, кількість прикріплених до них псевдовиборців, детальні маршрути, якими окупанти збираються курсувати для "збирання" голосів. Також номери їхніх машин і дані водіїв.

У міністерстві наголосили, що референдуми на тимчасово окупованих територіях абсолютно незаконні як за законами України, так і міжнародно-правовими документами. Так само не є незаконними в'їзд, перебування та здійснення будь-якої діяльності так званих іноземних спостерігачів на тимчасово окупованих українських територіях.

"Звертаємося до іноземців: всі, хто наважиться потурати злочинцям, самі стають злочинцями. Уникнути відповідальності не вдасться!" – попередили в міністерстві.

Псевдореферендум у Луганській області подібний до соцопитування під дулом автомата. У квартири приходять люди зі зброєю. Погрожують виламати двері, розповів голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай. Якщо голосують "за", то видають російський паспорт. А чоловікам разом з ним дають повістку.

Зараз ви читаєте новину «Білорусь, Венесуела, Уругвай: хто засвітився на псевдореферендумах Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути